Share

Na het geharrewar rond het vrouwenvoetbalteam van RSC Anderlecht was het uitkijken of de 6de Classico van het seizoen tegen Standard ook effectief zou plaatshebben terwijl de vrouwelijke Buffalo’s op bezoek gingen bij KRC Genk Ladies!

De manager die er mee voor gezorgd had dat er degelijke contracten kwamen bij vrouwelijk paars-wit mocht de laatste Classico van het seizoen niet meer meemaken want hij was inmiddels ontslagen en ook Marc Coucke was eens te meer niet aanwezig om zijn vrouwenvoetbalteam te ondersteunen. Zij die wel aanwezig waren zagen dat Maurane Marinucci, ex-speelster van paars-wit, als aanvoerster van Standard bloemen mee had voor Heleen Jaques en RSC Anderlecht, de club die Standard opvolgt op de erelijst van Belgische kampioenen. De eerste kansjes waren voor RSC Anderlecht, het openingsdoelpunt voor Standard. Noémie Gelders, die als ex-speelster het veld in Tubeke redelijk goed kent lukte opnieuw een knappe goal uit vrije trap (0-1, 22ste minuut). Het was tot na de rust wachten vooraleer RSC Anderlecht de bordjes in evenwicht kon brengen. Aline Zeler speelde de bal naar voor en Elke Van Gorp kon kort na de herneming binnentikken (1-1, 48ste minuut). Kort voor het uur zette Sarah Wijnants voor vanop rechts en nu was Lenie Onzia attent om de bal aan de tweede paal binnen te trappen (2-1, 57ste minuut). De score had nog verder kunnen oplopen maar Lisa Lichtfus verhinderde dat en ze had ook nog even meeval toen in het slot een poging van topschutster Ella Van Kerkhoven via de lat over doel ging!

In de andere wedstrijd van de avond verzekerde KAA Gent Ladies zich van de tweede plaats. Mariam Abdulai Toloba lukte kort voor het einde het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1, 84ste minuut) en daarmee konden de vrouwelijke Buffalo’s ook een kleine revanche nemen op KRC Genk Ladies voor de eerdere bekeruitschakeling in de halve finales!

Op vrijdag 18 mei 2018 volgt de slotspeeldag in Play-Off 1 terwijl de week nadien op zaterdag 26 mei 2018 de afsluiter van het seizoen in Eupen is met de bekerfinale tussen KRC Genk Ladies en Standard!

Dit waren alle doelpuntenmakers van de 5de speeldag in Play-Off 1:

RSC Anderlecht – Standard 2-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 22′ Noémie Gelders 0-1, 48′ Elke Van Gorp 1-1, 57′ Lenie Onzia 2-1.

Bekijk de video met dank aan Christophe Evrard:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 84′ Mariam Abdulai Toloba 0-1.

Bekijk de video van dit duel met dank aan Sportbeat:

***Stand na de 5de speeldag:
1. RSC Anderlecht 5-38 (14-10);
2. KAA Gent Ladies 5-31 (16-11);
3. KRC Genk Ladies 5-23 (5-8),
4. Standard 5-14 (5-11).

***Topschutters Play-off 1:

5 doelpunten:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht), Elena Dhont (KAA Gent Ladies);

4 doelpunten:
Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies);

3 doelpunten:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Noémie Gelders (Standard);

2 doelpunten:
Aline Zeler (RSC Anderlecht), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

1 doelpunt:
Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Nadine Hanssen (KRC Genk Ladies), Yuna Appermont (Standard), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Jenna Van De Keere (KAA Gent Ladies), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Lola Wajnblum (Standard), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (RSC Anderlecht);

Owngoal:
Heleen Jaques (RSC Anderlecht voor KAA Gent Ladies).

***Dit is het programma voor de 6de en laatste speeldag in Play-Off 1 op vrijdag 18 mei 2018 om 20 uur:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht (Emiel Van Dorenlaan, Genk);
Scheidsrechter: Lois Otte met als assistenten Ilka Bosmans en Thalia Decoene;

Standard – KAA Gent Ladies (Académie RLD, Angleur);
Scheidsrechter: Véronique Hurteux met als assistenten Denis Jacob en Georges Hiligsmann.

Voor alle tussenstanden in de play-offs van het Belgische vrouwenvoetbal kan U terecht via:
Futbol24.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Wie Marc Coucke wil een vraag stellen over zijn beleid rond het vrouwenvoetbal bij RSC Anderlecht kan dat via deze link!
RSC Anderlecht – Beleidsplan Marc Coucke

Share