Share

Belgian Red Flames Davina Philtjens en Nicky Van den Abbeele hebben op zaterdag 2 juni 2018, de dag waarop Jan Vertonghen zijn 100ste interland voor de Rode Duivels speelde tegen Portugal, de Nederlandse dubbel veroverd met Ajax Amsterdam.

Nadat de ploeg van Benno Nihom eerder al de Nederlandse landstitel vierde op bezoek bij FC Twente heeft ze nu ook op het veld van IJsselmeervogels in Spakenburg de Nederlandse beker gewonnen ten koste van PSV Eindhoven waar Sara Yüceil niet aan de aftrap stond. Ajax kwam bijna halfweg de eerste helft op voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Stefanie van der Gragt (1-0, 21ste minuut). Inessa Kaagman verdubbelde de score kort voor de rust nadat ze eerder al de lat had getroffen (2-0, 41ste minuut). De pas ingevallen Vanessa Susanna (PSV Eindhoven) schoot even over het uur bij haar eerste balcontact meteen raak (2-1, 63ste minuut) wat meteen het eerste tegendoelpunt was voor Ajax in deze bekercampagne. Kort voor tijd besliste Kristina Erman van PSV de wedstrijd met een ongewild eigen doelpunt na een voorzet van Liza van der Most (3-1, 87ste minuut).

Angela Christ, de doelvrouw van PSV Eindhoven, speelde haar laatste wedstrijd in de bekerfinale tegen Ajax! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Sommige speelsters namen afscheid van hun club, voor Angela Christ, de doelvrouw van PSV Eindhoven, was het de laatste wedstrijd uit haar keeperscarrière! Davina Philtjens en Nicky Van den Abbeele speelden de volledige wedstrijd!

Bekijk de video met dank aan Ajax TV:

Ajax – PSV 3-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: 21′ Stefanie van der Gragt 1-0, 41′ Inessa Kaagman 2-0, 63′ Vanessa Susanna 2-1, 87′ Kristina Erman 3-1 owngoal.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees nog meer over de Nederlandse bekerfinale via:
Ajax.nl

Lees over het afscheid van Angela Christ:
ED.nl

Share