Share

Volgens de Franse sportkrant L’Equipe wordt de 22-jarige Ada Hegerberg van UWCL-winnaar Olympique Lyonnais met haar zopas tot 2021 verlengde contract de best betaalde voetbalster in de wereld!

Het cijfer dat op jaarbasis afhankelijk van bonussen tussen de 400.000 en de 500.000 Euro ligt, is volgens de Franse sportkrant (zie het artikel ‘Le pactole pour Hegerberg’ op pagina 29 van L’Equipe op dinsdag 05/06/2018) in vergelijking met het mannenvoetbal niet enorm maar dat is het wel voor het vrouwenvoetbal!

Amandine Henry was tot voor kort de best betaalde speelster in de Franse D1 Féminine! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

“Het is een van de beste spitsen ter wereld en het contract is dan ook van hogere orde”, aldus voorzitter Jean-Michel Aulas. “Het is een van de elementen in onze strategie om ook de volgende jaren onze dominantie op nationaal en Europes vlak te behouden.” Tot voor kort was nog volgens L’Equipe Amandine Henry, die de gelijkmaker scoorde tegen VfL Wolfsburg in de recente UWCL-finale in Kiev en daar ook uitgeroepen werd tot ‘vrouw van de match’, sinds haar terugkeer uit de Verenigde Staten de best betaalde speelster in de Franse D1 Féminine!

Luister naar Ada Hegerberg via OL TV:

Nog melden dat Lyon geen verdere actie ondernam tegen het resultaat van de tumultueuze finale van de Franse vrouwenbeker in Straatsburg. PSG, het team van Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen die zelf aanwezig was in de tribune, staat dus voor altijd op de erelijst als winnaar van de Coupe de France Féminine 2018 dankzij die knappe goal van Marie-Antoinette Katoto (1-0). Beide teams zullen elkaar overigens in aanloop naar het nieuwe seizoen opnieuw ontmoeten in het kader van de nieuw in het leven geroepen ‘Trophée des Champions’. De Franse Supercup bij de vrouwen krijgt net als bij de mannen een plaatsje op de jaarlijkse kalender!

Luister naar Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen (PSG):

Lees over de Franse bekerfinale 2018 en bekijk de mooie goal via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees ook nog over de contractverlenging van Ada Hegerberg bij Lyon via:
Olweb.fr

PS: Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes maakte overigens zopas ook de lijst met de 100 best verdienende sporters van 2017 bekend. De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather is de best verdienende sporter voor Lionel Messi (FC Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid)! De Braziliaan Neymar (PSG) staat op de 5de plaats! Opvallend is dat op de lijst van honderd geen enkele vrouw staat. Vorig jaar zat Serena Williams, de Amerikaanse tennisster die in 2017 moeder werd, er wel nog bij op plaats 51! Zij was toen de enige in de top 100!

Lees nog meer hierover via:
HLN.be
en bekijk de volledige top 100 via:
Forbes.com

Share