Share

Na Rachel Cuschieri is nu ook de aanvoerster vertrokken bij landskampioen RSC Anderlecht. Belgian Red Flame Heleen Jaques, die straks ook tv-analiste wordt bij Sporza voor het WK 2018 in Rusland, kiest voor een nieuw avontuur in het buitenland bij een club met dezelfde kleuren!

Heleen Jaques in het Estadio Artemio Franchi van Firenze, de thuishaven van Fiorentina! Foto – (c) Fiorentina Women/Viola Channel

De 30-jarige Heleen Jaques,die al 84 keer uitkwam voor de Belgian Red Flames en daarin ook 2 doelpunten maakte, speelde in het verleden al in Duitsland voor Herforder SV (2011-12) en voor Turbine Potsdam (2012-13). Nadien keerde ze terug naar België en speelde ze achtereenvolgens bij Club Brugge (2013-15) en RSC Anderlecht, het team waarmee ze het voorbije seizoen 2017-18 landskampioen werd iets wat haar eerder al lukte met STVV! Toch gaat ze niet meedoen met vrouwelijk paars-wit in de voorrondes van de UEFA Women’s Champions League begin augustus van dit jaar! Ze heeft immers zopas voor één seizoen getekend bij de Italiaanse bekerwinnaar Fiorentina waar ze ook ploeggenote wordt van Davina Philtjens, de andere Belgian Red Flame die straks in Firenze gaat voetballen! Nog meegeven dat Fiorentina haar vierde club wordt die als clubkleuren paars-wit hebben. Voor haar verblijf bij RSC Anderlecht speelde ze eerder immers ook al bij SK Opex Girls Oostende en DVC Zuid-West Vlaanderen!

Vrouwenteam.be wenst Heleen Jaques uiteraard veel succes met deze nieuwe uitdaging!

Bekijk de aankondiging op de website van Fiorentina:
Violachannel

Lees ook nog over haar nieuwe job als tv-analiste bij Sporza voor het WK 2018:
Vrouwenteam.be

Lees over het vertrek van Rachel Cuschieri bij RSC Anderlecht:
Vrouwenteam.be

Lees over de transfer van Davina Philtjens naar Fiorentina:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Luister ook nog naar Davina Philtjens over haar nieuwe uitdaging bij Fiorentina dankzij Vrouwenteam TV:

Lees ook nog wat Imke Courtois denkt over de kansen van de Rode Duivels op het WK 2018:
Lifstyletips.be

Share