Share

Op donderdag 7 juni 2018, een jaar voor de start van het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk, worden er in verschillende landen opnieuw kwalificatiewedstrijden gespeeld. Op vrijdag 8 juni 2018 kunnen Spanje en Italië de eerste Europese landenteams zijn die zich via de kwalificaties verzekeren van een ticket.

Spanje wint op donderdag in groep 7 wellicht eenvoudig van Israël maar het moet wel wachten op het resultaat van vrijdag tussen Finland en Oostenrijk om eventueel zeker te zijn van kwalificatie. Zelfs met een 18 op 18 kan Finland (voorlopig 7 punten uit 4 duels) nog over Spanje springen. Bij een gelijkspel tussen Finland en Oostenrijk op vrijdag 8 juni 2018 in Helsinki is Spanje zeker van deelname aan het WK 2019 in Frankrijk!

In groep 6, de groep van de Belgian Red Flames, is het uitkijken naar Italië – Portugal van vrijdagavond in Firenze. Italië is daar met een overwinning altijd geplaatst voor het WK 2019. Bij een gelijkspel kan België, als het de resterende 3 wedstrijden (op bezoek bij Moldavië, uit bij Roemenië en thuis tegen Italië) nog groepswinnaar worden!

In de andere Europese groepen op weg naar het WK 2019 in Frankrijk kan er voor het weekend nog geen beslissing vallen!

Luister naar Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA over het WK 2019 in Frankrijk dankzij FIFA TV:

Voor alle uitslagen op weg naar het WK 2019 in Frankrijk ga naar:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk van start gaat op vrijdag 7 juni 2019 met de openingswedstrijd in het Parc des Princes in Parijs met gastland Frankrijk aan de aftrap om 21 uur! De finale staat op zondag 7 juli 2019 op het programma in het Parc OL van Lyon! De loting voor de eindronde is op zaterdag 8 december 2018!

Share