Share

In tegenstelling tot de eerdere WK-kwalificatieinterland tegen Italië speelt Moldavië dit keer thuis tegen de Belgian Red Flames in een mooi stadion. Op zondag 10 juni 2018 staat de wedstrijd op het programma in het Zimbru Stadium, de thuishaven van Zimbru Chisinau!

Het stadion gelegen in het zuidoosten van Chisinau, de hoofdstad van de Republiek Moldavië, werd gebouwd tussen maart 2004 en mei 2006 en telt 10.400 zitplaatsen. Het kostenplaatje was een goeie 9,36 miljoen euro. Het is de thuishaven van het Moldavische nationale team en van FC Zimbru Chisinau, een club die 8 keer landskampioen werd (de laatste keer in 2000) en 6 keer de nationale beker won (de laatste keer in 2014). Het speelde nog nooit Europees voetbal tegen een Belgische club maar het kwam in het seizoen 1999-2000 wel uit tegen PSV Eindhoven toen het in de derde en laatste voorronde van de UEFA Champions League uitgeschakeld werd (0-0 in Chisinau en 2-0-verlies in Eindhoven). Ook het jaar nadien in 2000-2001 haalde FC Zimbru Chisinau de derde en laatste voorronde van de UEFA Champions League maar nu moest het de duimen leggen voor Sparta Praag (zowel thuis als uitverlies met 1-0). De openingswedstrijd van het stadion vond plaats op zaterdag 20 mei 2006 met een duel tussen FC Zimbru Chisinau en het Russische FC Krylia Sovetov Samara. Het duel eindigde op 1-1.

Het team van Moldavië dat in Leuven aan de wedstrijd begon met staand van links naar rechts Dumitrita Prisacari (3), Anastasia Toma (9), Andone Liudmila (18), Margarita Panova (1), Natalia Munteanu (6) en captain Ludmila Caraman (7). Op de voorste rij van links naar rechts ziet U, Evghenia Miron (5), Nadejda Vasilica (16), Cristina Cerescu (2), Claudia Chiper (11) en Nadejda Colesnicenco (17). Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor het vrouwenvoetbalteam van Moldavië is het duel tegen de Belgian Red Flames echter geen primeur in dit stadion want ze speelden er al eerder op maandag 10 april 2018! Het werd voor hen een succes want ze behaalden toen voor 2.300 toeschouwers een 0-0-gelijkspel wat hen meteen hun allereerste punt opleverde in deze WK-kwalificatie!

Alina Stetenco, de bondscoach van Moldavië, reikt de hand naar Ives Serneels voor de wedstrijd tussen België en Moldavië in Leuven! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bondscoach Alina Stețenco maakte inmiddels haar selektie voor het duel van zondag 10 juni 2018 bekend. Dit zijn de 18 namen die het tegen de Belgian Red Flames zullen opnemen:
Doelvrouwen: Ana Zatuşevscaia (ACS Heniu, Roemenië), Natalia Munteanu (FC Neman, Wit-Rusland);
Verdedigers: Dumitriţa Prisăcari, Olga Cuşinova (allebei AFC Universitatea Galați, Roemenië), Cristina Cerescu (FC Famagusta, Cyprus), Ana Arnautu (FC Maksimum)
Middenvelders: Liudmila Andone, Ludmila Caraman, Cristina Musteață (allen Agarista ȘS Anenii Noi), Diana Loghin (ŞS 11-Real Succes Chișinău), Violeta Miţul (FC Okzhetpes, Kazachstan), Anastasia Sivolobova, Irina Topal (allebei AFC Universitatea Galați, Roemenië), Nadejda Colesnicenco (FC Vasas Femina, Roemenië);
Aanvallers: Claudia Chiper, Anastasia Toma (allebei, FK Smedjebacken, Zweden), Carolina Ţabur (FC Vasas Femina, Roemenië), Margarita Panova (FC Vasas Femina, Roemenië).

Bekijk de hoogtepunten van het duel Moldavië – Roemenië op dinsdag 10 april 2018 dankzij FMF TV:

Lees nog meer over Moldavië – Roemenië via:
FMF.md
en lees ook nog:
FMF.md

Lees ook nog over België – Moldavië 12-0 in Leuven:
Vrouwenteam.be
en bekijk nog eens het dozijn doelpunten via:
Vrouwenteam.be

U kan de wedstrijd zondag volgen via:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share