De Belgian Red Flames hebben zich in Chisinau bijna verzekerd van de tweede plaats in groep 6 op weg naar het WK 2019 in Frankrijk. Ze wonnen met ruime cijfers op bezoek bij Moldavië en moeten nu eind augustus begin september van dit jaar zowel in Roemenië als thuis tegen Italië de 3 punten halen om een ticket voor de barrages in oktober en november te veroveren!

Foto – (c) FMF

België, met dit keer Nicky Evrard in doel, kon op bezoek bij Moldavië pas kort voor de rust dankzij Gouden Schoen Janice Cayman, die eerst nog op de Moldavische doelvrouw trapte en vervolgens tegen de paal schoot, de score openen (0-1, 45ste minuut). In de tweede helft gingen de doelpunten vlotter binnen met een schuiver in de hoek van debutante Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies) (0-2, 49ste minuut). Daarna dreven Aline Zeler op aangeven van Janice Cayman (0-3, 64ste minuut) en Julie Biesmans (0-4, 77ste minuut) de score op vooraleer Nadejda Colesnicenco na een voorzet van Laura Deloose en onder druk van Yana Daniëls ongewild de Belgian Red Flames nog wat te hulp schoot (0-5, 80ste minuut). In het slot van de wedstrijd werd het uiteindelijk nog 0-7 dankzij een strafschopdoelpunt van Tessa Wullaert (ze trapte knap in de winkelhaak) na een fout van Irina Topal op Yana Daniëls (0-6, 83ste minuut) en een tweede goal van Janice Cayman (0-7, 88ste minuut). Met 13 punten uit 6 wedstrijden zijn de Belgian Red Flames nu bijna zeker van de 2de plaats in deze groep. Ze blijven in elk geval in de eindstand van deze groep Portugal voor (voorlopig 4 punten uit 5 duels) maar in de onderlinge confrontatie met België (wat de doorslag geeft) haalden zij slechts 1 op 6! Roemenië, dat voorlopig ook 4 punten uit 5 duels heeft kan nog de tweede plaats wegkapen als het zelf de resterende 3 duels wint, het eind augustus 2018 tegen België met een score van 1 (1-0 of 2-1) of meer doelpunten verschil zegeviert en als België thuis zou verliezen tegen Italië.

WK-kwalificatie – Groep 6 – Zimbru Stadion, Chisinau:

Moldavië – België 0-7 (rust: 0-1);
Doelpunten: 45′ Janice Cayman 0-1, 49′ Chloé Vande Velde 0-2, 65′ Aline Zeler 0-3, 77′ Julie Biesmans 0-4, 80′ Nadejda Colesnicenco 0-5, 83′ Tessa Wullaert 0-6 op strafschop, 88′ Janice Cayman 0-7.