Share

Voor het eerst in 20 jaar zal Italië in 2019 op een WK Vrouwenvoetbal aanwezig zijn. Na het afscheid van Antonio Cabrini na het EK 2017 kreeg het Italiaanse vrouwenvoetbal onder leiding van bondscoach Milena Bertolini een nieuw elan!

Als het slecht gaat met het mannenvoetbal dan doen de vrouwen het uitstekend. In Nederland was Oranje niet aanwezig op het EK 2016 en ze ontbreken straks ook in Rusland op het WK 2018. In 2017 werd vrouwelijk Oranje Europees kampioen! In Italië ontbreekt de Squadra Azzurra voor het eerst sinds 1958 op een WK-eindronde. De vrouwen profiteerden in deze campagne om zich helemaal in de kijker te spelen!

Alia Guagni, hier nog aan de bal in Ferrara tegen de Belgian Red Flames, mocht dit keer met Italië in het stadion van Fiorentina aantreden! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Er waren een goeie 6.500 toeschouwers aanwezig in het stadion van Fiorentina om het team van thuisspeelster Alia Guagni, de dochter van de voorzitter van het vrouwenteam, aan te moedigen in de WK-kwalificatieinterland tegen Portugal. De wedstrijd werd ook rechtstreeks uitgezonden op Rai Sport, de sportzender van de Italiaanse openbare omroep en daar registreerden ze een record aantal kijkers van 400.000 of het best bekeken voetbalprogramma van het jaar! De vrouwelijke Italiaanse voetballers hebben duidelijk de harten van de fans veroverd want de Instagramaccounts van de speelsters werden achteraf bijzonder druk bekenen, zo meldt collega Marco Calabresi op zondag 10 juni 2018 in het artikel ‘L’Italia Mondiale è già un fenomeno’ op pagina 19 in de Gazzetta dello Sport!

Bekerwinnaar Fiorentina kan, als het toekomende zaterdag de testwedstrijd tegen Tavagnacco wint, alsnog in de UEFA Women’s Champions League terechtkomen! Foto – (c) Fiorentina

Daar komen we ook nog te weten dat het voetbalseizoen in Italië nog niet gedaan is. Op zaterdag 16 juni 2018 speelt bekerwinnaar Fiorentina immers nog een testwedstrijd tegen Tavagnacco voor het tweede Italiaanse ticket in de UEFA Women’s Champions League van volgend seizoen. Beide clubs eindigden in de Serie A Femminile op een derde plaats achter het duo Juventus (de kampioen na de testwedstrijd) en Brescia. Maar Brescia wordt in de volgende competitie opgeslorpt door Milan AC, dat evenwel nog niet in Europa kan aantreden. En dus is het zeer goed mogelijk dat Belgian Red Flames Davina Philtjens en Heleen Jaques, die allebei recent hun overgang bekend maakten naar de Italiaanse club, straks toch nog in de UEFA Women’s Champions League zullen aantreden!

Lees over de kwaliicatie van Italië voor het WK 2019 in Frankrijk via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationiale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share