Share

Landskampioen RSC Anderlecht zal straks begin juli 2018 als allereerste club uit de Super League de trainingen en het seizoen in het Belgische vrouwenvoetbal hervatten. Dat moet omdat het begin augustus 2018 al debuteert in Europa en de vooronde van de UEFA Women’s Champions League gaat spelen. Inmiddels is ook bekend dat het die wedstrijden niet thuis maar in het buitenland zal spelen!

10 clubs hebben zich kandidaat gesteld voor de organisatie van de mini-tornooien (er worden groepen gevormd van 4 teams en er worden 3 onderlinge duels gespeeld) tussen dinsdag 7 en maandag 13 augustus 2018. RSC Anderlecht was daar uiteindelijk niet bij! 9 van die clubs zijn een mogelijke tegenstander van vrouwelijk paars-wit dat in de voorronde pas in pot 3 zit.

Het vermijd zo wel het organiserende Olimpija Ljubljana uit Slovenië dat eveneens in de pot van vrouwelijk paars-wit zit maar ook Sporting CP, de winnaar van de dubbel in Portugal! De reis kan begin augustus dus gaan naar Glasgow City (Schotland), Gintra Universitetas (Litouwen), SFK 2000 Sarajevo (Bosnië-Herzegovina), MTK Hungária (Hongarije), Osijek (Kroatië), Kharkiv (Oekraïne), Breznica Pljevlja (Montenegro), Rīgas Futbola Skola (Letland) of Linfield (Noord-Ierland).

De loting zelf is voorzien op vrijdag 22 juni 2018 in het Zwitserse Nyon. Olympique Lyonnais is de titelverdediger! De start van de Super League 2018-19 is voorzien op vrijdag 7 en zaterdag 8 september 2018!

Luister ook nog naar Laura De Neve, de winnaar van Sparkle 2018, die net als doelvrouw Ines Fernandez en Laura Deloose bij vrouwelijk paars-wit blijft:

Lees nog meer over de loting van de voorrondes van de UWCL via:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share