Op de dag van Braziliê – Zwitserland in de Rostov Arena in groep H verschijnt in Zwitserland een interview van Lara Dickenmann, de aanvoerster van het Zwitserse nationale vrouwenvoetbalteam, met Granit Xhaka, de middenvelder van Arsenal die daar zopas bijtekende tot 2024 en in de Zwitserse selektie van 23 zit in Rusland. Het is ook een face to face tussen de voetbalster van het jaar en de voetballer van het jaar!

Belgian Red Flame Tessa Wullaert en de Zwitserse Lara Dickenmann speelden de voorbije 3 seizoenen samen bij VfL Wolfsburg! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Lara Dickenmann, die de voorbije 3 seizoenen ploeggenote was van Tessa Wullaert bij VfL Wolfsburg, mocht voor het Zwitserse tijdschrift Das Magazin in aanloop naar deze affiche de 25-jarige Zwitserse international een aantal vragen stellen. Granit Xhaka won in 2009 de FIFA U17-World Cup in Nigeria en speelt tijdens het WK in Rusland met nummer 10. In het verleden kwam hij uit voor FC Basel (tot 2012) en Borussia Mönchengladbach (2012-16). Lara Dickenmann won als speelster twee maal de UEFA Women’s Champions League (in 2011 en 2012 met Olympique Lyonnais) en was in 2015 met Zwitserland aanwezig op het WK in Canada en in 2017 op het EK in Zwitserland! Het gesprek werd er eentje over strafschoppen, haarstijlen, homoseksualiteit en Albanese popmuziek.

Nog melden dat Lara Dickenmann (inmiddels 131 interlands en 52 goals) zelf 1 keer speelde tegen Brazilië. Dat was op de Algarve Cup op 11 maart 2015 in Albufeira. Zwitserland verloor dat duel met 4-1 na goals van Marta (1-0, 29ste minuut), Beatriz (2-0, 36ste minuut), Lia Wälti (2-1, 45ste minuut), Marta (3-1, 77ste minuut) en Andressa Alves (4-1, 83ste minuut). Met Zwitserland is ze overigens zelf goed op weg naar het WK 2019 in Frankrijk. Na de 0-5-overwinning in Minsk op bezoek bij Wit-Rusland op dinsdag 12 juni 2018 waar ze zelf ook twee keer scoorde staat Nati (het Zwitserse nationale vrouwenvoetbalteam) nog altijd op de eerste plaats in groep 2 met het maximum van de punten 18 op 18! Op donderdag 30 augustus 2018 gaat Zwitserland op bezoek bij eerste achtervolger Schotland (15 op 18) met de groepswinst als inzet!

Bekijk haar doelpunten (de 0-2 en de 0-4) op bezoek bij Wit-Rusland op dinsdag 12 juni 2018:

Bekijk haar winnende doelpunt tegen Schotland (haar 50ste in haar 130ste interland) op 5 april 2018 in Schaffhausen:

Brazilië met Neymar tegen Zwitserland met Granit Xhaka is te zien op nagenoeg alle zenders met aftrap om 20 uur!

Voor het volledige interview van Lara Dickenmann met Granit Xhaka kan U terecht via:

Arsenal.com

Op de derde dag van het WK 2018 was het strafschoppendag. 5 werden er gefloten (2 dankzij de VAR), 3 troffen doel, 2 werden er gemist en ook de doellijntechnologie moest in actie komen! Ijsland pakte bij het WK-debuut meteen een punt tegen de finalist van 2014 dankzij een doelpunt van Alfred Finnbogason (ex-Lokeren en ex-SC Heerenveen).

Groep C:

Frankrijk – Australië 2-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 58′ Antoine Griezmann 1-0 op strafschop, 62′ Mile Jedinak 1-1 op strafschop, 81′ Paul Pogba via Aziz Behich 2-1.

Peru – Denemarken 0-1 (rust: 0-0):
Doelpunt: 59′ Yussuf Poulsen 0-1.
Bijzonderheid: 45′ Christian Cueva (Peru) trapt strafschop over doel!

Groep D:

Argentinië – Ijsland 1-1 (rust: 1-1):
Doelpunten: 19′ Sergio Aguero 1-0, 23′ Alfred Finnbogason 1-1.
Bijzonderheid: 64′ Doelman Hannes Thor Haldorsson stopt onder het toeziend oog van Diego Maradona de strafschop van Lionel Messi (Argentinië).

Kroatië – Nigeria 2-0 (rust: 0-0):
Doelpunten: 32′ Oghenekaro Etebo 1-0 owngoal, 71′ Luka Modric 2-0 op strafschop.