Share

Het was oorspronkelijk niet voorzien maar door het feit dat Milan AC, dat vice-kampioen Brescia overnam, van de UEFA niet mag deelnemen aan de UEFA Women’s Champions League kon Fiorentina, de bekerwinnaar van het voorbije seizoen, zich alsnog plaatsen voor de UEFA Women’s Champions League.

Fiorentina won op zaterdag 16 juni 2018 in het Stadion Communale van Abana Terme met 3-0 tegen Tavagnacco dankzij een dubbel van de naar Atletico Madrid vertrekkende Elena Linari (1-0, 20ste minuut en 3-0, 90ste + 3′ minuut) en een goal tussenin van captain Alia Guagni (2-0, 65ste minuut)! Het zorgt er voor dat de Belgian Red Flames Davina Philtjens en Heleen Jaques volgend seizoen aanwezig zullen zijn in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League (heen op woensdag 12 of donderdag 13 en terug op woensdag 26 of donderdag 27 september 2018). Fiorentina zal hun Europese tegenstander (sowieso een ploeg uit de top 16 waaronder titelverdediger Lyon) kennen na de loting op vrijdag 17 augustus 2018!

Vorig seizoen bereikte Fiorentina als kampioen van Italië bij het Europees debuut de tweede ronde. Nadat het in de 1/16de finales het Deense Fortuna Hjörring uitschakelde (2-1-winst thuis en 0-0 uit) werd het in de achtste finales uitgeschakeld door de latere verliezende finalist VfL Wolfsburg, de club van Belgian Red Flame Tessa Wullaert, die 2 keer scoorde in de terugwedstrijd die op 15 november 2017 in het AOK Stadion op 3-3 eindigde. De week voordien, op 8 november 2017 had VfL Wolfsburg al met 0-4 gewonnen in het Artemio Franchi Stadion in Firenze!

Bekijk de doelpunten uit de barragewedstrijd voor het plaatsje in de UWCL via:
FB ACFWomens

Luister ook nog naar Davina Philtjens over haar transfer naar Italië dankzij Vrouwenteam TV:

Lees over VfL Wolfsburg – Fiorentina via:
UEFA.com

Bekijk alle duels van Fiorentina in de UWCL 2017-18 via:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share