Share

Eind maart van dit jaar werd in Molenbeek het Johan Cruyff Court geopend. Nu donderdag 28 juni 2018 zal het eerste mini Cruyff-tornooi in Brussel worden gespeeld. Het wordt ook de start van de publiekscampagne #ChangeOurGame.

Gedurende het tornooi zal het publiek kennis kunnen maken met de jonge Cruyff Coaches Molenbeek en Mechelen en de werking van de Cruyff Courts. Voetbalclub RWDM ontvangt na het toernooi alle voetbalfans in het Edmond Machtensstadion om de derde wedstrijd van de Rode Duivels op het WK 2018 in Rusland tegen Engeland op groot scherm te bekijken.

De aftrap van het tornooi zal worden gegeven door Jan Mulder (gastcommentator Sporza tijdens WK 2018), Khalilou Fadiga (die in 2002 met Senegal op het WK stond en nu gastscommentator is bij de RTBF tijdens WK 2018), Maryem van den Heuvel (ambassadeur van Nederland in België) en Ann Gilles Goris (Schepen Sociale actie en Gezondheid).

Bekijk een reportage van L’Equipe rond Khalilou Fadiga en Senegal tijdens het WK 2002:

Bij de deelnemende ploegen vinden we o.a. de RWDM Girls die straks in juli naar Brazilië trekken om daar België te vertegenwoordigen op de wereldfinale van het prestigieuze Neymar JR Five toernooi!

Luister naar het lied Change Our Game:

Bekijk een goal op de dag van de opening van het Johan Cruyff Court in Molenbeek dankzij Vrouwenteam TV:

Voor nog meer over het 1ste voetbaltornooi op de Cruyff Court in Molenbeek:
Play and Peace

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share