Share

Het voetbalavontuur van Tessa Wullaert in Duitsland is voorbij. Nadat ze daar 2 landstitels won, 3 nationale bekers veroverde en 2 UWCL-finales speelde begint voor haar vanaf het seizoen 2018-19 een nieuwe uitdaging in Engeland. Net als Rode Duivel Kevin De Bruyne in augustus 2015 maakt ze de overstap van VfL Wolfsburg naar Manchester City op zoek naar nieuwe hoogtepunten!

Tessa Wullaert met haar nieuwe shirt en het nummer 25! U kan haar in de toekomst volgen bij Manchester City Women! Foto – (c) Manchester City Women

Op woensdag 20 juni 2018 tekende Tessa Wullaert haar tweejarig contract bij Manchester City Women, afgelopen seizoen tweede in Engeland en dus rechtstreeks geplaatst voor de 1/16de finales van de UEFA Women’s Champions League volgend seizoen. De allereerste winnares van The Sparkle en van de Gouden Schoen komt er in een ploeg terecht waar tal van voornamelijk Engelse internationals spelen en die onder leiding van coach Nick Cushing de ambitie heeft om de Europese top te halen en zo snel mogelijk de UEFA Women’s Champions League te winnen. Dat wordt geen gemakkelijke opgave voor de Engelse landskampioen 2016 met de Franse (Lyon en PSG) en Duitse concurrentie (VfL Wolfsburg en Bayern München) maar in voetbal is alles mogelijk!

Het is bovendien een geweldige uitdaging voor de topscorer aller tijden van de Belgian Red Flames (inmiddels 71 caps en 39 doelpunten, een wedstrijd en een doelpunt meer dan Romelu Lukaka na België – Panama op het WK 2018 in Sotsji) die ongetwijfeld ook al uitkijkt naar de wedstrijden in de FA Women’s Super League en de ‘Road to Wembley’! Tijdens de laatste FA Women’s Cup Final op zaterdag 5 mei 2018 schitterde ene Ramona Bachmann (Zwitserland en Chelsea) op het heilige gras. Wie weet kan Tessa Wullaert, straks met het rugnummer 25 in England, haar ex-ploeggenote bij VfL Wolfsburg in de volgende 2 seizoenen aflossen met een gelijkaardige prestatie in een fantastisch stadion voor een ruim publiek! De FA Women’s Super League begint in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 september 2018. Deze redactie wenst Tessa Wullaert veel succes met haar nieuwe uitdaging in Engeland!

Luister naar het meest recente interview met Tessa Wullaert dankzij Vrouwenteam TV:

Voor meer over haar transfer kan U terecht via:
Fb Manchester City Women
en bekijk ook deze aankondiging van de club:
FB Manchester City Women – Video’s
en via de website van de club:
Website Manchester City Women

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share