Share

Aline Zeler, die op zondag 10 juni 2018 in Chisinau tegen Moldavië haar 105de interland speelde en haar 29ste goal lukte voor de Belgian Red Flames, gaat op haar 35ste voor het eerst in het buitenland voetballen. Ze verlaat immers RSC Anderlecht, het team waarmee ze het voorbije seizoen nog voor de 9de keer op rij landskampioen werd!

Aline Zeler tekent haar overeenkomst voor 1 seizoen bij PSV Eindhoven! Foto – (c) PSV Eindhoven

Aline Zeler had al veel vroeger in het buitenland kunnen voetballen want er was in het verleden meerdere keren belangstelling vanuit Duitsland voor haar maar die stap zette ze om allerlei redenen niet. Nu ze 35 geworden is kiest ze wel voor een uitdaging in het buitenland want ze verkast van RSC Anderlecht naar PSV Eindhoven. Ze zal daar overigens met Sara Yüceil een ex-ploegmaat van Standard en van de Belgian Red Flames terugvinden en met Rachel Cuschieri zelfs een ploeggenote van het voorbije seizoen bij vrouwelijk paars-wit. Aline Zeler speelde eerder in haar carrière voor RUS Bercheux, ES Vaux-sur-Sure, RUS Ste Ode, RLC Warmifontaine, Tenville Sports, 2 keer voor Standard waarmee ze in totaal 7 keer kampioen werd (2011 tot en met 2017), STVV (kampioen in 2010) en 2 keer voor RSC Anderlecht (kampioen in 2018).

Aline Zeler, die tijdens het WK 2018 een vurige fan is van de Rode Duivels (ze ziet hen de finale halen en winnen tegen Frankrijk), tekende voor 1 seizoen bij de bekerfinalist van het voorbije seizoen! Deze redactie wenst haar veel succes met deze nieuwe uitdaging!

Luister naar Aline Zeler na het behalen van de landstitel 2018 met RSC Anderlecht dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk ook nog haar doelpunt op bezoek bij Moldavië op zondag 10 juni 2018:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over deze transfer via:
ED.nl
en via:
PSV.nl

Lees over de transfer van Rachel Cuschieri via:
Vrouwenteam.be

Lees over de transfer van Vanessa Susanna van PSV naar RSC Anderlecht:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met spelers uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share