Share

Céline Dept, half september van dit jaar een van de twaalf finalisten voor Miss Présence, vertrekt volgende week naar Rusland. Ook zij gaat een wedstrijd op het WK 2018 bijwonen. Het wordt voor haar het begin van een drukke periode. Net voor haar vertrek stelden we haar tijdens de wedstrijd Portugal-Marokko nog enkele vraagjes.

Céline Dept (links) op de foto tijdens een mini-voetbaltornooi met enkele toekomstige ploeggenoten bij KSV Bredene! Foto – (c) CDB

Céline, Rusland is niet meteen de favoriete reisbestemming van veel mensen. Toch deed jij aan een wedstrijd mee om daar een WK-duel te kunnen bijwonen. Gaf de voetbalmicrobe de doorslag?
Céline Dept: Rusland is voor veel mensen inderdaad niet aantrekkelijk maar het is wel een land dat ik altijd al heb willen bezoeken! Ik heb inderdaad meegedaan aan een wedstrijd en dat met het voetbal als reden natuurlijk!

Wat neem je allemaal mee op je korte reis? Favoriete muziek of zo?
Céline: Ik neem natuurlijk kledij, ondergoed, shampoo, tandpasta en zo mee maar in het bijzonder een bal en mijn papa!

Je mag naar het mooie Sint-Petersburg, dat gelegen is aan de monding van de rivier de Neva, voor het duel tussen Argentinië en Nigeria op donderdag 26 juni 2018. Ga je tijd hebben om daar buiten het voetbal nog wat aan sightseeing te doen en wat zaken te gaan bezoeken?
Céline: Naast de match Argentinië – Nigeria hebben wij in ons VIP-arrangement ook een hoop nevenactiviteiten! Onder andere een Peterhof Tour, een Hermitage Tour & heel wat etentjes in chique restaurantjes! En uiteraard ook nog wat vrije tijd waar we zeker Sint-Petersburg zullen kunnen ‘ontdekken’.

Voor wie ga je supporteren? Lionel Messi en Argentinië of trek je één van die felbegeerde shirts van Nigeria aan?
Céline: Ik zal bij deze match een neutrale supporter zijn! Ik heb het niet voor Messi maar wel voor Cristiano Ronaldo (hij had net voor het interview overigens al zijn 4de goal op het WK gescoord in de 1-0-winst tegen Marokko!) dus supporteren voor de kleine nummer 10 zal er niet inzitten haha! Wel vind ik het een mooie kans dat ik hem zal zien! Ik ben ook benieuwd wat Nigeria ons zal bieden! Hun shirts waren al een verrassing dus wie weet zal Nigeria tijdens de match ook voor verrassingen zorgen!

Het shirt van Nigeria voor het WK 2018 in Rusland! Foto – (c) Nike

De Rode Duivels zijn goed gestart tegen Panama (3-0-winst). Hoe ver geraken ze volgens jou?
Céline: Ik denk dat België wel voor een verrassing kan zorgen! Hun oefenwedstrijden verliepen goed, ze zijn goed begonnen en hebben sterke spelers dus ik hoop dat ze voor een verrassing kunnen zorgen!

En wie zie je in de finale?
Céline: Spanje – Frankrijk en Spanje wint.

Zelf stapte je zopas over van Cerkelladies Brugge naar KSV Bredene, dat promoveerde naar de 1ste provinciale. Je zal dus straks ook tegen je ex-ploeg mogen spelen. Kijk je daar al naar uit?
Céline: Inderdaad! Met een zeker gevoel zet ik de stap naar KSV Bredene! De trainingen beginnen op woensdag 25 juli 2018. Ik kijk er al enorm naar uit! Ik zal inderdaad tegen mijn ex-ploeg moeten spelen, ben benieuwd wat dat zal geven maar natuurlijk ga ik voor de overwinning samen met mijn nieuwe ploeg!

Je bent ook volop bezig met de uitbouw van een carrière als model. Je stond op de Golden Palace Ball-kalender met de mooiste voetbalsters, je doet regelmatig fotoshoots, je defileert in modeshows. Hoe belangrijk is die deelname aan Miss Présénce voor jou?
Céline: Ja dat klopt! Naast het voetbal heeft dat mij altijd enorm aangetrokken! Nu neem ik dus inderdaad deel aan Miss Présence ! Ik ben ondertussen al finaliste en wil er dus wel alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen! Ik ben geen verliezer.

Céline Dept uiterst rechts op de foto met alle finalisten voor Miss Présence half september 2018! Foto – (c) Miss Présence

Waar moet je extra op letten bij het defileren of bij een fotoshoot?
Céline: Bij het defileren moet je aan een hoop dingen denken: niet te snel wandelen, genoeg met de heupen schudden, zeker 3 tellen blijven staan voor de jury, … Maar het belangrijkste is om steeds te blijven lachen en te tonen dat je geniet! Bij fotoshoots vind ik dat het er losser aan toe gaat. Als je je goed voelt voor de camera dan gaat dit enorm vlot waardoor je onbewust zelf poses aanneemt.

Heb je plankenkoorts? Ben je zenuwachtig vooraf of valt dat wel mee? Of wordt je zoiets na een tijdje gewoon?
Céline: Ik ben een persoon die altijd wil presteren en wil dat alles zo goed mogelijk verloopt. Door die eigenschap leg ik me zelf teveel druk op waardoor ik altijd wel stress heb! Ook al heb ik het meerdere keren gedaan! Zelf vind ik het niet slecht! Het zorgt ervoor dat ik steeds gefocust ben op wat ik doe! Het is dan ook wel gezonde stress!

Heb je voorbeelden in die wereld? Mensen waar je naar opkijkt of waarvan je zegt die doet het perfect. Ik wil op dezelfde manier overkomen, dezelfde uitstraling hebben. Of denk je daar niet echt over na?
Céline: Eigenlijk niet. Op dat vlak zal ik nooit een voorbeeld hebben. Ik doe het gewoon op mijn manier, iedereen is uniek en heeft zijn manier van doen volgens mij.

Is winnen belangrijk of vooral deelnemen? Hoe zie je dat?
Céline: Iedereen zegt natuurlijk dat deelnemen belangrijker is dan winnen ikzelf vind dat cliché want ik ben ervan overtuigd dat niemand graag verliest! Voor mij is dus winnen het belangrijkst! Zoals ik al eerder zei ben ik geen verliezer.

Is de concurrentie hard? Kan je vriendinnen maken tijdens of op zo’n evenement?
Céline: Ik vind dat alle meisjes in deze verkiezing wel concurrenten zijn, het zijn allemaal unieke meisjes! In deze verkiezing komt iedereen super goed overeen met elkaar, we steunen elkaar, … Dat maakt het natuurlijk veel leuker!

Mocht je winnen aan wie zal je de prijs opdragen?
Céline: Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet over nagedacht …

Wat volgt er daarna? Wat staat er nog op je bucket list?
Céline: Dat weet ik nog niet. Ik zal zien wat de tijd mij brengt & wat er nog op mijn pad zal komen.

Heb je nog een favoriete reisbestemming, een plaats waar je eventueel graag eens zou naartoe gaan?
Céline: Ik heb niet echt een favoriete bestemming, overal ben ik graag! Wat ik wel nog wil zien is Brazilië & Dubai!

Laatste vraag. Hoe zie je jezelf binnen 10 jaar. Wat wil je dan bereikt hebben of wat ben je dan aan het doen of hoop je te doen?
Céline: Binnen 10 jaar wil ik vooral mijn ouders enorm trots gemaakt hebben en een succesvolle carrière hebben! Ook nog steeds samen zijn met mijn vriend (samenwonend en misschien al een kindje hebben of er al aan denken hihi) en met hem hopelijk ook al een succesvolle YouTube carrière hebben!

Dank voor het interview, goeie reis naar Sint-Petersburg! Succes bij KSV Bredene en in de finale van Miss Présence en ook voor de toekomst uiteraard!

PS: Vanaf nu kan U bij Céline Dept ook gepersonaliseerde stylo’s verkrijgen! Voor slechts €2 kun je haar steunen in haar avontuur. Stemmen is ook nog altijd mogelijk door MPR 12 te sturen naar 6045! De finale van Miss Présence is op zaterdag 15 september 2018 in Bredene!

Volg Céline Dept op weg naar de finale van Miss Présence via:
Fb Céline Dept Finaliste Miss Présence

Share