Share

In de zomer van 2014 was Oshrat Eni, een meervoudige landskampioen en international uit Israël, bijna een speelster van RSC Anderlecht maar de transfer kwam door tal van problemen buiten haar wil om nooit helemaal rond. Inmiddels bouwde de voormalige centrale verdediger een mooie carrière uit ook in de media!

Oshrat Eni, centraal op de foto, tijdens België – Engeland in de groepsfase! Foto – (c) Kan 11

Oshrat Eni (33) geeft tegenwoordig niet alleen training aan jonge voetballers, ze geeft ook lezingen over vrouwenvoetbal, ze werkt mee aan allerlei projecten voor goede doelen en om de vrouwensport te promoten en ze volgt het WK 2018 op de voet. De voorbije weken en ook nog de komende dagen geeft ze vanuit de studio in Jerusalem commentaar bij wedstrijden van het WK 2018 in Rusland en dat voor de Israëlische nationale zender Kan 11.

Oshrat Eni tijdens een wedstrijdje voor een goed doel! Foto – (c) OEI

Nog meegeven dat Israel zelf zich als land slechts 1 keer plaatste voor het WK. Dat was in 1970 in Mexico waar het in groep 2 met Italië, Uruguay en Zweden terechtkwam. Israel pakte 2 punten in die groep. Het verloor tegen Uruguay (2-0) maar speelde nadien wel gelijk tegen Zweden (1-1) en tegen de latere finalist Italië (0-0)! Dat volstond echter niet voor een plaatsje bij de laatste acht! Het nationale vrouwenvoetbalteam van Israel wacht net als de Belgian Red Flames op een allereerste kwalificatie voor een WK-eindronde!

U kan Oshrat Eni volgen op Twitter via:

Twitter Oshrat Eni

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share