Share

Op dinsdag 10 juli 2018 staat in Sint-Petersburg de halve finale op het WK 2018 tussen België en Frankrijk op het programma. Juist die wedstrijd was ook heel speciaal voor Belgian Red Flame Heleen Jaques, inmiddels al gewaardeerd als Sporza-analiste!

Heleen Jaques op donderdag 20 juli 2017 in Breda in duel met Ada Hegerberg (Noorwegen). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op deze dag kan U in het weekblad Humo op pagina 110 tot en met 115 een ruim interview met de zopas van RSC Anderlecht naar Fiorentina overgestapte Belgische landskampioene lezen. In de rubriek ‘De 7 hoofdzonden’ komt Heleen ruim aan het woord in een gesprek met collega Vincent Van Peer. Ze spreekt over hoe ze via Imke Courtois bij Sporza terechtkwam maar ook over haar voetbalcarrière in België en Duitsland, bij de Belgian Red Flames, over het EK 2017 en Ada Hegerberg, over haar privé-leven en haar toekomst, over het haar van voetballers en nog veel meer.

We schrijven woensdag 15 juni 2011 in Nieuwpoort. Heleen Jaques is de aanvoerster van België in het oefenduel tegen Frankrijk! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Opmerkelijk is dat voor haar een duel uit 2011 wel een bijzondere plek heeft. Op woensdag 15 juni 2011 was ze in Stadion De Lenspolder in Nieuwpoort namelijk voor het eerst de aanvoerster van de toen nog Rode Duivelinnen tegen … Frankrijk! België kwam toen in dat vriendschappelijke duel, nog maar het tweede onder leiding van de nieuwe bondscoach Ives Serneels, na 55 minuten op voorsprong via Lenie Onzia (1-0, 55ste minuut) maar een dubbel van de Franse schutter Marie-Laure Delie (1-1, 57ste en 1-2, 85ste minuut) bezorgde de bezoekers alsnog de overwinning! Die 1-2 was overigens ook het resultaat dat Heleen Jaques, net als Tessa Wullaert trouwens, opgaf als prognose voor Brazilië-België in de Krant Van West-Vlaanderen afgelopen vrijdag 6 juli 2018!

De toss voor het oefenduel tegen Frankrijk met links Sandrine Soubeyrand, centraal scheidsrechter Leen Martens en rechts Heleen Jaques. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook nog melden dat U in diezelfde Humo van dinsdag 10 juli 2018 van pagina 28 tot en met 33 een interview kan vinden van collega Jan Hauspie met vader Pierre en broer François Kompany uiteraard over Rode Duivel Vincent Kompany!

Lees nog meer over België – Frankrijk van woensdag 15 juni 2011:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Heleen Jaques kan zich met de Belgian Red Flames nog altijd plaatsen voor het WK 2019 in Frankrijk. De Belgian Red Flames spelen hun laatste groepswedstrijden in de WK-kwalificatie op vrijdag 31 augustus 2018 in Botosani tegen Roemenië en op dinsdag 4 september 2018 om 17 uur in Leuven tegen Italië. Tickets voor dat duel zijn te koop bij de KBVB!

Share