Share

Vrijdag 6 juli 2018 zal voor altijd een historische dag blijven in België want de Rode Duivels versloegen toen Brazilië. Ook voor Alex Scott, de ex-international uit Engeland die tegenwoordig voetbalanalyses doet voor de BBC, zal die dag een speciale betekenis blijven hebben. Ze werd als enige vrouw samen met FIFA-voorzitter Gianni Infantino en een aantal bekende ex-voetballers in de voormiddag uitgenodigd op het Kremlin door Vladimir Putin, de president van Rusland, om te spreken over de kracht van het voetbal wereldwijd!

Het was FIFA-voorzitter Gianni Infantino die de Russische president Vladimir Putin een truitje gaf op het Kremlin in aanwezigheid van tal van bekende ex-voetballers die mee op de koffie gingen. Ex-wereldkampioen Lothar Matthäus was aanwezig samen met de ex-doelmannen Jorge Campos Navarrete uit Mexico en Peter Schmeichel (Manchester United en Denemarken). Ook voormalig Engels international Rio Ferdinand was present net als Marco Van Basten, Zvonimir Boban, Diego Forlan en voor het vrouwenvoetbal de Engelse Member of the Most Excellent Order of the British Empire Alex Scott!

Ze bedankten de Russische president voor de goeie organisatie van het tornooi en voor de goeie verstandhouding en de fantastische sfeer die er rond het WK heerste. “We werden verliefd op Rusland”, zo liet Gianni Infantino namens iedereen ook nog weten.

Mensenrechtenorganisaties waarschuwen echter dat Vladimir Putin het grootste sportevenement ter wereld gebruikt om zijn autoritair bewind te verdoezelen. Human Rights Watch is immers de mening toegedaan dat het tornooi plaatsvindt tijdens de grootste crisis op het vlak van mensenrechten in Rusland sinds het Sovjettijdperk.

Alex Scott zette na haar bezoek op vrijdag 6 juli 2018 het volgende op haar twitteraccount:
“From that 8 year old on my estate playing cage football, fast forward to sitting alongside the president of FIFA discussing the power of world football in the Kremlin today??‍♀️? #WorldCup #fifa”

Lees ook nog hierover en bekijk een video via:
The Guardian

Volg Alex Scott op Twitter via:
Twitter Alex Scott

Lees ook nog over Alex Scott via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share