Share

Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem zal in zijn tweede seizoen onder de nieuwe naam opnieuw in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal uitkomen. Chris Delheye blijft de trainer en hij mag enkele nieuwe speelsters verwelkomen.

Angelique Veracx, hier nog aan de bal voor Dames VK Egem, speelt in het nieuwe seizoen voor Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Wat de eerste ploeg betreft blijven nagenoeg alle speelsters uit de kern op post. Alleen doelvrouw Limke Meersschaert vertrekt en gaat in het nieuwe seizoen spelen voor Olsa Brakel. Tot de nieuwkomers behoren Ulrike Declercq (SV Zulte Waregem), Angelique Verackx (Dames VK Egem) en Delphine Caron (Cerkelladies Brugge), die ooit al één seizoen bij DV Famkes Merkem speelde vooraleer over te stappen naar SK Staden waar ze drie seizoenen verbleef.

Het oefenfprogramma met het oog op het nieuwe seizoen is ook al bekend. Het ziet er als volgt uit:
21/07/2018: FW Diksmuide-Merkem – KSV Diksmuide U17 (14u30)
29/07/2018: FW Diksmuide-Merkem – KRC Genk Ladies (14u in Nieuwpoort);
04/08/2018: FW Diksmuide-Merkem – Dames VK Egem (16u);
08/08/2018: FW Diksmuide-Merkem – SK Geluwe U17 (19u30 in Merkem);
15/08/2018: KAA Gent Ladies B – FW Diksmuide-Merkem (15u);

Op zaterdag 25 augustus 2018 speelt Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem op de 1ste speeldag in het nieuwe seizoen op bezoek bij Union Saint-Ghislain Tertre-Hautrage met aftrap om 15 uur. De eerste thuiswedstrijd in de competitie 2018-19 is op zaterdag 1 september 2018 om 16 uur op De Pluimen tegen … Club Brugge!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share