Share

Terwijl alle ogen gericht zijn op het WK 2018 zit vrouwelijk paars-wit niet stil. RSC Anderlecht maakte zopas 3 nieuwe transfers bekend met het oog op deelname aan de UEFA Women’s Champions League begin augustus. Er zit één nieuw gezicht bij en twee oude bekenden.

Justien Odeurs is terug bij vrouwelijk paars-wit! Foto – (c) RSC Anderlecht

De meest opmerkelijke terugkeer is ongetwijfeld die van de Justien Odeurs, de doelvrouw van de Belgian Red Flames die na haar prille jeugdjaren bij Sportkring Aalst, VV Nieuwerkerken, VK Zepperen en STVV in 2013 al voor het beloftenteam van RSC Anderlecht uitkwam vooraleer ze naar Lierse SK vertrok waar ze twee seizoenen op rij de Beker van België won. De voorbije twee seizoenen speelde Justien Odeurs dan weer in de vrouwelijke Bundesliga bij FF USV Jena maar daar kon ze dit seizoen niet verhinderen dat die club naar het tweede niveau degradeerde.

Ulrike De Frère is na een jaar bij OH Leuven terug op post bij RSC Anderlecht! Foto – (c) RSC Anderlecht

Ook Ulrike De Frère keert na een seizoen bij OH Leuven terug naar vrouwelijk paars-wit. Vorig seizoen lukte ze daar in 22 wedstrijden 8 goals en ze zorgde ook voor 2 assists. Vooraleer ze in 2016 bij RSC Anderlecht terechtkwam speelde ze voor SV Zulte Waregem en in de jeugdteams van de Belgian Red Flames!

De Roemeense international Stefania Vatafu is na haar Spaans avontuur straks in België te zien bij RSC Anderlecht! Foto – (c) RSC Anderlecht

Een volledig nieuw gezicht is dan weer de Roemeense international Stefania Vatafu, die in de kwalificatieduels op weg naar het WK 2019 in Frankrijk recent 2 keer meespeelde met haar nationale team namelijk op 10 april 2018 bij het scoreloze gelijkspel op bezoek bij Moldavië (0-0) en op 12 juni 2018 thuis tegen Portugal (1-1). De middenveldster speelde het voorbije seizoen in de Spaanse competitie bij Unión Deportiva Granadilla Tenerife. Met dat team eindigde ze het voorbije seizoen in de Liga Femenina Iberdrola met 54 punten uit 30 wedstrijden op de vierde plaats op 23 punten van landskampioen Atlético Madrid, op 22 punten van vice-kampioen FC Barcelona en op 2 eenheden van Athletic Club Bilbao. Ze viert later deze week op donderdag 12 juli 2018 haar 25ste verjaardag!

Bekijk de nieuwe aanwinsten van RSC Anderlecht ook nog via:
Website RSC Anderlecht
en via:
Website RSC Anderlecht
en via:
Website RSC Anderlecht

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share