Share

De Rode Duivels hebben op het WK 2018 geschiedenis geschreven. Ze wonnen de wedstrijd voor de derde plaats tegen Engeland met 2-0 na doelpunten van Thomas Meunier en Eden Hazard en zo deden ze beter dan de Rode Duivels van 1986 die toen op het WK in Mexico op de vierde plaats eindigden!

Om het WK 2018 een dag voor de grote finale in Moskou af te sluiten kregen de 64.406 toeschouwers in het Petrovsky Stadion in Sint-Petersburg en de vele miljoenen tv-kijkers wereldwijd voor de buis en op tablet op zaterdag 14 juli 2018 een namiddagje voetbal uit de Premier League voorgeschoteld. In het duel tussen België en Engeland stonden maar liefst 19 spelers uit die competitie aan de aftrap. Opmerkelijk was wel dat het een van de drie vreemde eenden in de bijt was die al snel het openingsdoelpunt scoorde. De mee opgerukte en tegen Frankrijk gemiste Belgische rechstachter Thomas Meunier (PSG) rondde een mooie Belgische aanval succesvol af na een voorzet van Nacer Chadli (1-0, 4de minuut).

Het bleef een open wedstrijd gespeeld in een goed tempo en met nog enkele hoogtepunten zoals de redding van Toby Alderweireld bij de bijna gelijkmaker van Eric Dier, zijn ploeggenoot bij Tottenham Hotspur, en de sublieme Belgische tegenaanval die begon bij Vincent Kompany en via verschillende tussenstations en een voorzet van Dries Mertens uiteindelijk eindigde met een vluchtschot met rechts van Thomas Meunier dat nog gered werd door Jordan Pickford. Het was bijna een schoolvoorbeeld van hoe je dat in de perfectie moet uitvoeren.

Acht minuten voor tijd zette Eden Hazard de kroon op het werk voor België toen hij op aangeven van Kevin De Bruyne eenvoudig met rechts de 2-0-eindstand op het bord trapte (82ste minuut). De Rode Duivels eindigden zo onder leiding van bondscoach Roberto Martinez derde en ze mochten zich opmaken voor een ontvangst bij de koning en op de Brusselse Grote Markt bij hun terugkeer in België!

Bekijk de hoogtepunten van België – Engeland dankzij FIFA TV:

Het werd overigens een schitterende sportdag voor België want Greg Van Avermaet bleef ook na de 8ste rit in de Ronde van Frankrijk in de gele leiderstrui rijden terwijl de Duitse Angelique Kerber, die tegenwoordig getraind wordt door Wim Fissette uit Sint-Truiden, in de finale op Wimbledon in twee sets won tegen de inmiddels mama geworden en aan haar terugkeer werkende tenniskampioene Serena Williams (6-3 en 6-3).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: De Belgian Red Flames spelen hun volgende groepswedstrijden in de kwalificatie op weg naar het WK 2019 in Frankrijk op vrijdag 31 augustus 2018 uit bij Roemenië en op dinsdag 4 september 2018 om 17 uur in Leuven thuis tegen het al geplaatste Italië. Tickets voor dit laatste duel zijn te koop bij de KBVB.

Share