Share

KAA Gent Ladies bleef na de allereerste triomf in 2016-17, het winnen van de Beker van België, in het voorbije seizoen met lege handen achter. In de competitie eindigde het op de tweede plaats na kampioen RSC Anderlecht, in de beker werd het door een dubieuze scheidsrechterlijke beslissing (er was geen VAR aanwezig bij de halve finale) uitgeschakeld. Toch bouwt het verder aan de toekomst en haalde het twee Belgian Red Flames binnen.

Dat zijn Lenie Onzia, die overkomt van kampioen RSC Anderlecht, en Nicky Van Den Abbeele, die haar buitenlands avontuur bij Ajax stopzette en nu verder gaat bij de vrouwelijke Buffalo’s. Daarnaast komen ook Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Kaily Dhondt (Svelta Melsele), Sophie Vanhoorne (Dames VK Egem) en Gisèle De Win (VV Alkmaar) de club in de Super League versterken.

Ook nog meegeven dat Nele Rooses terugkeert bij de club en de opvolgster is van Ankie De Wilde als ploegafgevaardigde terwijl coach Dave Mattheus maar liefst (en dat is hoogst uitzonderlijk in het Belgische vrouwenvoetbal) voor 3 jaar bijtekende.

Een flink aantal speelsters van de vrouwelijke Buffalo’s was op maandag 16 juli 2018 overigens aanwezig bij de voorstelling op de Gentse Feesten!

KAA Gent opent het nieuwe seizoen in de Super League op vrijdag 7 september 2018 met een thuiswedstrijd tegen KSK Heist! De aftrap is om 20u30.

Voor nog meer over KAA Gent Ladies ga naar:
Website KAA Gent Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share