Share

Belgian Red Flames Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere verlengden hun verblijf bij Lille OSC in de Franse D1 Féminine en ze mogen het seizoen meteen beginnen tegen de winnaar van de UEFA Women’s Champions League.

Lyon, vlak voor de finale van de UEFA Women’s Champions League in Kiev, is straks de eerste tegenstander van Lille OSC in de D1 Féminine 2018-19! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

De kalender van de D1 Féminine werd op dinsdag 17 juli, twee dagen na het binnenhalen van de 2de wereldtitel van Les Bleus op het WK 2018 in Rusland, bekendgemaakt en die zorgde voor de Belgische speelsters van Rijsel meteen voor een affiche om naar uit te kijken. Met Olympique Lyonnais krijgen ze in het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2018 meteen de landskampioen en winnaar van de UWCL van de voorbije 3 jaar op bezoek.

Davinia Vanmechelen begint aan het nieuwe seizoen met PSG op bezoek bij Fleury! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen gaat met haar club Paris Saint-Germain op de openingsdag op bezoek bij FC Fleury 91, dat is een club die op een goeie 30 kilometer van Parijs ligt. Ook voor Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman begint de nieuwe D1 Féminine met een uitwedstrijd. Montpellier gaat in het eerste weekend immers op bezoek bij nieuwkomer FCO Dijon, dat in de voorbereiding oefent tegen de Belgische bekerwinnaar Standard (11 augustus 2018). Montpellier zelf gaat de week voor de competitiestart nog op bezoek bij FC Barcelona (18 augustus 2018).

Silke Demeyere, Maud Coutereels, Janice Cayman en Jana Coryn spelen hun onderlinge duel op de 8ste speeldag! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Voor de eerste Belgische confrontatie in het nieuwe Franse seizoen is het wachten tot de 4de speeldag als PSG (Davinia Vanmechelen) in het weekend van 22 september 2018 op bezoek gaat bij Montpellier (Janice Cayman). De week nadien is het op de 5de speeldag Lille – PSG terwijl Lille – Montpellier op de 8ste speeldag (27 oktober 2018) op het programma staat.

Dit is de volledige eerste speeldag in de Franse D1 Féminine 2018-19 op zaterdag 25 augustus 2018:
Metz-Bordeaux;
Paris FC – En Avant Guingamp;
Dijon – Montpellier;
Fleury – PSG;
Soyaux – Rodez;
Lille – Lyon.

Laure Boulleau, hier nog in het begin van dit jaar in het shirt van PSG, is in het nieuwe seizoen voetbalanaliste bij televisiezender Canal+! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nog meegeven dat de Franse competitie in aanloop naar het WK 2019 in Frankrijk de volgende 3 seizoenen rechtstreeks en exclusief te zien zal zijn op de Franse betaalzender Canal+. De wedstrijden worden vanaf dit seizoen gespeeld op zaterdagnamiddag om 14u30 met uitzondering van twee gekozen affiches waarvan één in principe om 17 uur wordt gespeeld en één naar de zondag verhuist. Laure Boulleau, die aan het einde van het voorbije seizoen de schoenen aan de haak hing na de winst van PSG in de Franse beker tegen Lyon, wordt in het nieuwe seizoen één van de analistes bij Canal+!

Voor de volledige kalender van de D1 Féminine 2018-19 ga naar:
FFF

Voor nog meer over Lille OSC ga naar:
LOSC.fr

Lees over de finale van de Franse beker 2018 via:
Vrouwenteam.be

Lees over de finale van de UWCL 2018 via:
Vrouwenteam.be

Lees over het WK 2018:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: In de voorbereiding speelt Lille 3 keer tegen een Belgische club. Op zaterdag 28 juli 2018 om 15 uur in Tubeke tegen RSC Anderlecht, op zaterdag 11 augustus 2018 om 15 uur in Annœullin tegen KRC Genk Ladies en op vrijdag 17 augustus 2018 om 20 uur in Wondelgem tegen KAA Gent Ladies!

Share