Het WK 2018 bij de mannen is nog maar net voorbij of daar is al weer een ander eindtornooi begonnen. Het EK WU19 in Zwitserland ging van start met een verrassende nederlaag voor de titelverdediger Spanje tegen Noorwegen. Hieronder meer over de openingsdag in Zwitserland.

In Wohlen ging Spanje, de titelverdediger in deze jeugdcategorie, in groep A op de eerste speeldag meteen onderuit tegen Noorwegen door twee goals van Andrea Norheim in de eerste helft (0-1, 31ste minuut en 0-2 op strafschop, 37ste minuut). Gastland Zwitserland speelde vervolgens gelijk tegen Frankrijk 2-2.

Bekijk de doelpunten uit Spanje – Noorwegen dankzij LPSNSM:

In groep B in Biel/Bienne waren er overwinningen voor Duitsland tegen Denemarken (1-0) en voor Nederland tegen Italië (3-1 met 2 doelpunten van Lynn Wilms voor vrouwelijk Oranje U19).

De volgende groepswedstrijden vinden plaats op zaterdag 21 en dinsdag 24 juli 2018 in Zug, Wohlen, Yverdon-les-Bains en Biel/Bienne. De halve finales staan op het programma op vrijdag 27 juli 2018 in Biel/Bienne (14u en 18u15) en daar zal ook de finale gespeeld worden op maandag 30 juli 2018 om 18u15.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de eerste dag van het EK WU19 in Zwitserland:

Groep A in Wohlen:
Spanje – Noorwegen 0-2 (rust: 0-2);
Doelpunten: 31′ Andrea Norheim 0-1, 37′ Andrea Norheim 0-2 op strafschop;

Andrea Norheim bezorgde Noorwegen een overwinning op de openingsdag van het EK WU19 in Zwitserland dankzij twee goals tegen titelverdediger Spanje! Foto – (c) Twitter Andrea Norheim

Zwitserland – Frankrijk 2-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 15′ Lina Boussaha 0-1 op strafschop, 67′ Ella Palis 0-2, 70′ Chantal Wyser 1-2, 80′ Alisha Lehmann 2-2.

Bekijk de samenvatting van dit duel dankzij UEFA TV:

Groep B in Biel/Bienne:

Duitsland – Denemarken 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 54′ Paulina Krumbiegel 1-0.

Nederland – Italië 3-1 (rust: 3-0);
Doelpunten: 12′ Lynn Wilms 1-0, 17′ Lynn Wilms 2-0 op strafschop, 30′ Nance van der Meer 3-0, 56′ Arianna Caruso 3-1.