Share

De RWDM Girls die België vertegenwoordigen op de allereerste wereldfinale bij de vrouwen van Neymar Jr’s Five in het Braziliaanse Praia Grande zijn er niet in geslaagd door te stoten naar de kwartfinales.

In groep A verloren ze eerst van Resenha 13, een team uit gastland Brazilië met 5-0, vervolgens speelden ze 0-0-gelijk tegen Japan (Cienca) en uiteindelijk gingen ze met 4-0 onderuit tegen Zwitserland (Shoerlys) in dit 5 tegen 5 tornooi waarbij je telkens als je een doelpunt toestaat met een speelster minder komt te staan op het veld. In de andere wedstrijden in de groep won Japan met 5-0 tegen Zwitserland, haalde Brazilië het met 3-0 tegen datzelfde Zwitserland en tenslotte won Brazilië ook tegen Japan 5-0.

Brazilië won dus deze groep met 9 op 9, voor Japan 4 op 9, Zwitserland 3 op 9 en België 1 op 9. De andere groepen werden gewonnen door Frankrijk (B), Slovakije (C) en Italië (D).

Dit is de samenstelling van de kwartfinales op zaterdag 21 juli 2018:
Brazilië – Engeland;
Slovakije – Verenigde Staten;
Japan – Frankrijk;
Jordanië – Italië;

De wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen in de namiddag rond 15u30/15u45 via:
Redbull.tv – live

Op dat kanaal kan U overigens ook de wedstrijden van vrijdag 20 juli 2018 nog eens helemaal herbekijken.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook het Belgische mannenteam geraakte niet voorbij de groepsfase in de achtste finales. In groep C verloren ze eerst van Kenia (0-5), vervolgens wonnen ze tegen Azerbeidzjan (5-0), dan gingen ze opnieuw onderuit tegen Argentinië (0-1) en ook nog tegen Japan (2-5). Argentinië won de groep met 12 punten voor Kenia 9 punten, Japan 6 punten, België 3 punten en Azerbeidzjan 0 punten.

Share