Drie dagen na haar derde oefenwedstrijd met Manchester City Women in Miami tegen Paris Saint-Germain met Davinia Vanmechelen weet Belgian Red Flame Tessa Wullaert hoe de nieuwe competitie er in Engeland uitziet. De start is in elk geval al een topaffiche.

Alle wedstrijden van de eerste speeldag in de Engelse competitie! Foto – (c) FAWSL

Op de openingsdag op zondag 9 september 2018 moet Tessa Wullaert met Manchester City Women meteen op bezoek bij Chelsea Ladies FC, de winnaar van de dubbel van vorig seizoen. Ook Yana Daniëls is in dat eerste weekend in de buurt van Londen te zien want zij gaat met haar nieuwe club Liverpool op bezoek bij Arsenal, een andere titelpretendent. Voor Julie Biesmans en Lorca Van De Putte gaat het met Bristol City Women richting de kust want zij starten op bezoek bij nieuwkomer Brighton & Hove Albion. De andere nieuwkomer op het hoogste niveau West Ham United is op de openingsdag vrij! De eerste volledig Belgische ontmoeting is bij de eerste thuiswedstrijd van Manchester City Women op de 3de speeldag tegen Bristol City Women op zondag 23 september 2018. Liverpool – Manchester City Women is voor zondag 4 november 2018 terwijl Bristol City Women – Liverpool op zondag 18 november 2018 op het programma staat.

Nog meegeven dat Manchester City Women op zondag 29 juli 2018 derde eindigde op het allereerste ICC Women’s Tournament in Miami. Het won ook het tweede oefenduel binnen een week tegen Paris Saint-Germain alhoewel het dit keer al in de eerste minuut op achterstand kwam na een doelpunt van Melike Pekel (1-0). Maar via een kopbal van Jill Scott na een hoekschop van Caroline Weir stonden de bordjes vier minuten voor de rust in evenwicht (1-1, 41ste minuut). In de toegevoegde tijd van de eerste helft zorgde Mie Leth Jans ook met een kopbal na een vrije trap van Caroline Weir voor het winnende doelpunt (1-2, 45ste + 4de minuut). Na de rust vielen er immers geen doelpunten meer. Belgian Red Flame Tessa Wullaert mocht dit keer na 56 minuten invallen voor Jill Scott terwijl Davinia Vanmechelen bij PSG aan de wedstrijd begon en na 58 minuten vervangen werd door Ashley Lawrence. North Carolina Courage won dat tornooi uiteindelijk na 1-0-winst tegen Olympique Lyonnais dankzij een doelpunt van Heather O’Reilly in de 10de minuut (1-0).