Op donderdag 2 augustus 2018 was het de beurt aan Belgian Red Flame en Gouden Schoen Janice Cayman om aan het seizoen te beginnen. In de internationale oefenwedstrijd die tegen Chelsea gewonnen werd zorgde ze meteen ook voor een doelpunt!

Foto – (c) Montpellier HSC

Montpellier ontving bij een temperatuur van 36 graden het Engelse Chelsea Ladies FC, de club waardoor ze in het voorbije seizoen nog werden uitgeschakeld in de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League. In aanloop naar het nieuwe seizoen was het dus tijd voor een kleine revanche. Janice Cayman opende al vroeg in de wedstrijd de score (1-0, 11de minuut) maar in het derde kwartier kwam Chelsea langszij via Erin Cuthbert (1-1, 37ste minuut). Clarisse Le Bihan zette dan met een doelpunt net voor de rust en eentje even over het uur de thuisploeg op weg naar de overwinning (2-1, 44ste en 3-1, 63ste minuut) vooraleer Ji So-Yun nog milderde tot 3-2 (70ste minuut).

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen Janice Cayman en Montpellier nog drie interessante oefenwedstrijden. Op vrijdag 10 augustus 2018 staan ze in de Toulouse International Ladies Cup in Colomiers tegenover Arsenal en twee dagen later op zondag 12 augustus 2018 tegenover Bayern München. Op zaterdag 18 augustus 2018 staat er ook nog een oefenduel op het programma op bezoek bij FC Barcelona! Montpellier start aan het nieuwe seizoen in de D1 Féminine op zaterdag 25 augustus 2018 met een uitwedstrijd bij Dijon, de club die op zaterdag 11 augustus 2018 in Aywaille de Belgische bekerhouder Standard partij geeft (aftrap om 19u).

Nog meegeven dat Chelsea Ladies FC op zondag 9 september 2018 de eerste tegenstander is van Manchester City Women en Tessa Wullaert in de Engelse competitie, de FA WSL 2018-19.