Share

Vrouwelijk Anderlecht won afgelopen dinsdag 7 augustus 2018 bij het Europese debuut in Edinburgh tegen Glasgow City FC. Het zorgde bij de nieuwe voorzitter voor een enthousiaste reactie waarbij hij al hoopt op de volgende ronde. Het team van trainer Patrick Wachel is goed begonnen maar een kwalificatie voor de 1/16de finales is er uiteraard nog niet.

“Fantastisch: RSCA-vrouwen winnen hun 1e Champions League wedstrijd ooit, 1-2 in Glasgow!! ?????
Proficiat dames en team, gans RSCA steunt jullie en is fier, nog 2 verraderlijke matchen winnen en we zitten in de knock-out fases!”, zo reageerde Marc Coucke op zijn Twitter-account.

Op vrijdag 10 augustus 2018 speelt RSC Anderlecht het tweede duel in Schotland tegen de Poolse landskampioen Górnik Leczna en dat om 17 uur in het Ainslie Park Stadium Edinburgh. Indien vrouwelijk paars-wit wint dan zet het een flinke stap richting kwalificatie voor het de derde wedstrijd afwerkt tegen het Georgische Martve op maandag 13 augustus 2018 maar elke wedstrijd moet uiteraard gespeeld worden …

Górnik Leczna won in de tweede wedstrijd van dinsdag 7 augustus 2018 in Glasgow met ruime cijfers tegen Martve. Het werd maar liefst 12-0.

Ook van dat duel kan U dankzij GCFC TV een ruime samenvatting bekijken:

U kan vrijdag het duel tussen RSC Anderlecht en Górnik Leczna volgen via:
UEFA.com – Voorronde UWCL

Bekijk ook nog eens de overwinning van RSC Anderlecht tegen Glasgow City FC via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share