Op het WK U20 in Frankrijk heeft Duitsland zich op donderdag 9 augustus 2018 geplaatst voor de kwartfinales. Duitsland haalde het in Saint-Malo tegen China met 2-0 terwijl Nigeria in de andere wedstrijd in groep D won tegen Haïti.

Laura Freigang, hier aan de bal voor Duitsland in een oefenwedstrijd tegen de Belgian Red Flames U23 in Tubeke op woensdag 10 augustus 2016! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Duitsland won eerder al twee keer het WK U20 in het vrouwenvoetbal. Dat lukte zowel in 2010 in eigen land als in 2014 in Canada. Ook in 2018 zijn ze nog in de race om als winnaar uit de bus te komen want ze staan al zeker in de kwartfinales. Tegen China stond het team van bondscoach Maren Meinert al bij de rust 2-0 voor dankzij doelpunten van Giulia Gwinn van SC Freiburg (31ste minuut) en van Laura Freigang van 1.FFC Frankfurt (40ste minuut). Dit was meteen ook de eindstand.

Nigeria opende de score en is op weg naar de eerste winst op het WK U20 in Frankrijk! Foto – (c) FIFA.com

In het andere duel boekte Nigeria, in 2010 en 2014 nog tegenstander van Duitsland in de WK-finales U20, een eerste overwinning. Het won tegen HaÏti met 1-0 dankzij een strafschopdoelpunt van Rasheedat Ajibade (36ste minuut).

Uitslagen 2de speeldag groep C:

Spanje – Japan 1-0 (rust: 1-0):
Doelpunt: 16′ Carmen Menayo 1-0.

Bekijk de hoogtepunten van Spanje – Japan met dank aan FIFA TV:

Verenigde Staten – Paraguay 6-0 (rust: 3-0):
Doelpunten: 15′ Sophia Smith 1-0, 39′ Savannah Demelo 2-0, 44′ Savannah Demelo 3-0, 46′ Ashley Sanchez 4-0, 63′ Sophia SMith 5-0, 78′ Savannah Demelo 6-0.