Share

Op donderdag 9 augustus 2018 gaven KRC Genk en KAA Gent het goede voorbeeld van wat je moet doen tegen een Poolse tegenstander in een Europese wedstrijd. Ze wonnen immers allebei hun heenwedstrijd in de derde voorronde van de UEFA Europa League. Misschien bezorgt dat vrouwelijk paars-wit inspiratie voor hun duel op vrijdag 10 augustus 2018 tegen de Poolse landskampioen Górnik Leczna

Nadat ze 12 keer scoorden tegen het Georgische Martve moesten de speelsters van Górnik Leczna meteen een ijsbad nemen! Foto – (c) Górnik Leczna

KRC Genk haalde het thuis tegen Lech Poznan met 2-0 na goals van Ruslan Malinovskiy (1-0, 44ste minuut) en Mbwana Samatta (2-0, 56ste minuut). Ook de Buffalo’s haalden het op verplaatsing bij Jagiellonia Bialystok na een laat doelpunt van zijn 18-jarige Canadese spits Jonathan David (0-1, 85ste minuut). Op vrijdag 10 augustus 2018 speelt het vrouwenvoetbalteam van RSC Anderlecht het tweede duel in Schotland tegen de Poolse landskampioen Górnik Leczna en dat om 17 uur in het Ainslie Park Stadium Edinburgh. Górnik Leczna won de eerste wedstrijd tegen Martve met 12-0! RSC Anderlecht haalde het tegen Glasgow City FC met 2-1!

De motivatie is er in elk geval zo kan je op een video met Ella Van Kerkhoven, captain Laura De Neve en Charlotte Tison zien dankzij RSCA TV:

U kan het duel van RSC Anderlecht tegen Górnik Leczna (aftrap 17u Belgische tijd) en de vele andere wedstrijden waaronder Glasgow City FC – Martve (aftrap om 13u30) volgen via:
UEFA.com – Voorronde UWCL

Lees nog meer over Marc Coucke en RSC Anderlecht:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: De Belgische clubs zijn voorlopig nog ongeslagen in Europa want Standard haalde op dinsdag 7 augustus 2018 een 0-2-achterstand op tegen Ajax in de 3de voorronde van de UEFA Champions League. Het werd uiteindelijk 2-2. De doelpunten kwamen van Klaas-Jan Huntelaar (0-1, 19de minuut), Dušan Tadić (0-2, 34ste minuut), Mehdi Carcela (1-2, 67ste minuut) en Renaud Emond (2-2 op strafschop, 90ste + 4′ minuut).

Share