Share

Op de 2de speeldag in groep 3 van de voorronde van de UEFA Women’s Champions League heeft de Belgische landskampioen RSC Anderlecht op vrijdag 10 augustus 2018 nipt verloren tegen het Poolse Górnik Leczna. Het enige doelpunt viel kort voor de rust.

RSC Anderlecht begon het best aan de wedstrijd en het had in de eerste helft ook de betere kansen. Ella Van Kerkhoven kopte een voorzet van Sara Wijnants nipt naast en Elke Van Gorp vond doelvrouw Klaudia Kowalska op haar weg. Vrouwelijk paars-wit werd zelfs een duidelijke strafschop onthouden bij een geharrewar voor het Poolse doel na een hoekschop van Sheryl Merchiers, een kopbal van Ella Van Kerkhoven en een poging van dichtbij van Britt Vanhamel waarbij Agata Guściora de bal duidelijk met de hand speelde. De VAR is nog niet aanwezig in het vrouwenvoetbal maar ook hier is duidelijk dat dit absoluut noodzakelijk is in de toekomst want de scheidsrechter Hristiana Guteva uit Bulgarije zag het handspel gewoon niet. Zes minuten voor de rust kreeg vrouwelijk paars-wit dan het deksel op de neus toen Sylwia Matysik het openingsdoelpunt lukte voor de Poolse landskampioen. De voorzet vanop rechts van Alicja Dyguś werd tegen de paal verlengd door Ewelina Kamczyk en Sylwia Matysik stond op de goede plaats om binnen te tikken (0-1, 39ste minuut). Voor de rust had Ewelina Kamczyk de kans om de Poolse voorsprong te verdubbelen maar ze plaatste haar schot in de handen an Justien Odeurs (43ste minuut)!

Ook in het begin van de tweede helft had Górnik Leczna opnieuw de kans om verder uit te lopen na een actie via de ingevallen Weronika Zawistowska en de altijd op de loer liggende Ewelina Kamczyk maar Emilia Zdunek trapte de mogelijkheid over doel. Anderlecht ging op zoek naar de gelijkmaker maar pas in het slot kwam er nog een enorme mogelijkheid. Een vrije trap van Sheryl Merchiers belandde via Tine De Caigny en Sarah Wijnants voor de voeten van Stefania Vatafu maar het schot met rechts van de Roemeense spelverdeelster spatte op de lat uiteen waarna Agata Guściora de bal in hoekschop kon duwen vooraleer Vanessa Susanna gevaarlijk kon zijn. Helemaal op het einde kon Anderlecht nog een strafschop claimen toen de Poolse captain Natasza Górnicka nog Ella Van Kerkhoven leek onderuit te lopen. De Bulgaarse scheidsrechter zag er geen graten in en zo bleef het dus 0-1 voor Górnik Leczna.

Górnik Leczna heeft dus na een 6 op 6 de beste kansen om als groepswinnaar uit de bus te komen maar het moet op de laatste speeldag wel nog een punt halen tegen Glasgow City FC om daarover zeker te zijn. Verliest de Poolse landskampioen dan kan het eventueel nog op flink wat cijferwerk aankomen voor de eerste plaats en de tweede plaats waarbij ook RSC Anderlecht nog altijd mathematisch kansen heeft om verder te gaan als het op maandag 13 augustus 2018 in het Ainslie Park Stadium in Edinburgh (aftrap 16u lokale tijd) wint tegen het Georgische Martve!

Bekijk de hoogtepunten van RSC Anderlecht – Górnik Leczna met dank aan GCFC TV:

WEDSTRIJDFICHE

Ainslie Park Stadium, Edinburgh – Vrijdag 10 augustus 2018:

UWCL Voorronde 2018-19 – Groep 3:

RSC Anderlecht – Górnik Leczna (rust: 0-1);
Doelpunten: 39′ Sylwia Matysik 0-1,
Gele kaarten: 27′ Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht), 52′ Agata Guściora (Górnik Leczna), 75′ Gabriela Grzywińska (Górnik Leczna), 80′ Elke Van Gorp (RSC Anderlecht).

RSC Anderlecht speelde met: Justien Odeurs; Laura Deloose, Britt Vanhamel (71′ Vanessa Susanna), Laura De Neve (captain), Sheryl Merchiers; Charlotte Tison, Tine De Caigny, Stefania Vatafu; Sarah Wijnants, Ella Van Kerkhoven, Elke Van Gorp.
Trainer: Patrick Wachel.
Kwamen niet in actie: Inès Fernandez, Sonia Fernandes Antunes, Sien Muylaert, Sakina Diki Ouzraoui, Ulrike De Frère.

Górnik Leczna speelde met: Klaudia Kowalska; Alicja Dyguś, Natasza Górnicka (captain), Jolanta Siwińska, Agata Guściora; Dominika Grabowska (90′ + 1′ Agnieszka Jędrzejewicz), Gabriela Grzywińska, Sylwia Matysik, Ewelina Kamczyk; Patrycja Balcerzak (46′ Weronika Zawistowska), Emilia Zdunek.
Trainer: Piotr Mazurkiewicz;
Kwamen niet in actie: Anna Palińska, Krystyna Sikora, Agnieszka Jędrzejewicz, Małgorzata Grec, Ana Jelenčić, Wiktoria Marszewska.

Scheidsrechter: Hristiana Guteva (Bulgarije);
Assistent-scheidsrechters: Pavleta Rashkova (Bulgarije) en Vikki Michelle Allan (Schotland);
Vierde scheidsrechter: Liza Mackenzie (Schotland).

Bekijk alle uitslagen uit de voorronde van de UWCL 2018-19 via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share