Share

Annelies Ghyselinck, Yara Van Gucht, Erin Ongena en Jalien Callebaut, allemaal speelsters van Bosdam Beveren, trokken het voorbije weekend naar Manchester waar ze aanwezig waren bij de eerste wedstrijd voor eigen publiek van Belgian Red Flame Tessa Wullaert. Zij speelde immers een oefenduel met haar nieuwe club Manchester City in het Academy Stadium tegen FC Barcelona.

Uiteraard gingen ze ook eerst even een bezoekje brengen aan het Theatre of Dreams, het stadion van Manchester United! Foto – (c) AG

De speelsters die uitkomen in de provinciale reeksen in Oost-Vlaanderen maakten er een leuke trip van met aangekomen in Manchester eerst nog een bezoekje aan het legendarische Old Trafford waar in het verleden nog George Best, Bobby Charlton, David Beckham, Eric Cantona en zoveel andere bekende voetballers op het veld stonden bij Manchester United, de club die ook sinds dit seizoen een vrouwenvoetbalteam heeft op het tweede niveau in Engeland.

Manchester City – FC Barcelona is ook in het vrouwenvoetbal een droomaffiche! Foto – (c) Manchester City Women


Op zondag 12 augustus 2018 was het dan tijd voor
de topaffiche tussen twee teams die in het voorbije seizoen respectievelijk halve finalist (Manchester City) en kwartfinalist (FC Barcelona) waren in de UEFA Women’s Champions League.

Een foto met de mascotte van Manchester City Women mag in het album niet ontbreken! Foto – (c) AG


FC Barcelona was volgens Annelies Ghyselinck
de betere zowel bij de start van de eerste als bij het begin van de tweede helft. Regerend wereldvoetbalster van het jaar Lieke Martens gaf in de wedstrijd twee goeie voorzetten en maakte twee goeie acties maar zelf kreeg ze in de spits amper de bal toegespeeld. De Engelse Toni Duggan trapte in de tweede helft uit de draai binnen het kader maar zonder succes. Het meeste gevaar in deze voorbereidingswedstrijd kwam echter van Manchester City via Melissa Lawley. Zij opende in de 75ste minuut de score! Tessa Wullaert zat mee in de actie bij die eerste goal waarbij Lawley de bal uiteindelijk kreeg na een doorsteekpass op maat van Keira Walsh, naar binnen sneed en de bal overhoeks binnentrapte (1-0).

Nikita Parris zette de eindstand op het bord in deze internationale oefenwedstrijd! Foto – (c) Manchester City Women

Nikita Parris lukte 2 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd het tweede doelpunt van de wedstrijd vanop de strafschopstip na een fout die ook op haar gemaakt werd! “Zij stond in de eerste helft op de flank maar ze kwam na de rust diep in de spits te staan op de plaats van Nadia Nadim. Deze Engelse international zorgde voor veel gevaar! En er ging ook veel dreiging uit van de ingevallen Claire Emslie vanop de rechterflank! Onze Belgische Tessa Wullaert speelde een goeie wedstrijd op de 10. Ze heeft veel gelopen en was mee betrokken in de eerste goal, aldus nog Annelies Ghyselinck vanuit Engeland!

Na de wedstrijd mocht Belgian Red Flame Tessa Wullaert ook meteen een aantal handtekeningen uitdelen en selfies laten trekken! Foto – (c) AG

Lees nog meer over het oefenduel tussen Manchester City en FC Barcelona via:
Website Man City Women
en via:
Websie FC Barcelona Femeni

Bekijk de goals uit deze wedstrijd via:
Fb Manchester City

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook nog meegeven dat Manchester City Women in de Engelse competitie FA WSL begint met een uitwedstrijd op bezoek bij Chelsea Ladies FC. De wedstrijd is inmiddels definitief vastgelegd voor zondag 9 september 2018 om 14 uur lokale tijd in het Cherry Red Records Stadium, beter bekend als Kingsmeadow, in Kingston.

Share