Op vrijdag 10 augustus 2018 stond de tweede dag in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League op het programma. Voor velen kwam er al meer duidelijkheid over hoever hun ‘Road to Budapest’ kan gaan. De Belgische landskampioen RSC Anderlecht kwam in Edinburgh in actie in groep 3 tegen het Poolse Górnik Leczna.

Dit waren alle uitslagen in groep 3:

Glasgow City FC – Martve 7-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 3′ Abbi Grant 1-0, 23′ Abbi Grant 2-0, 48′ Kirsty Howat 3-0, 52′ Joanne Love 4-0, 68′ Kirsty Howat 5-0, 82′ Jenna Clark 6-0, 86′ Kirsty Howat 7-0.

4. Martve 2-0 (0-19);

De tien winnaars van elke groep en de 2 beste tweedes met het beste resultaat tegen de teams die eerste en derde eindigen in hun groep plaatsen zich voor de eerste ronde van de UWCL waarvan de heen- en terugwedstrijden in september 2018 gespeeld worden!

Programma 3de en laatste speeldag in groep 3:

Maandag 13 augustus 2018 om 17 uur:
Martve – RSC Anderlecht (in het Ainslie Park Stadium Edinburgh);
Górnik Leczna – Glasgow City FC (in Oriam op het Scotland’s Sports Performance Centre Edinburgh);

In groep 1 behaalde Ajax een 2-0-overwinning tegen Linfield dankzij doelpunten van Iina Salmi (1-0, 28ste minuut) en
Vanity Lewerissa (ex-Standard) (2-0, 48ste minuut). Ajax behaalde zo een 6 op 6 en speelt op de laatste tegen Thór/KA uit Ijsland voor de groepswinst. Ook Thór/KA won op de tweede wedstrijddag met 0-3 tegen Wexford Youths.

Website Ajax

Bekijk alle uitslagen in de voorronde van de UWCL 2018-19 op weg naar Boedapest via:
UEFA.com – Uitslagen voorronde UWCL 2018-19

PS: Nog meer uitslagen van vrijdag 10 augustus 2018:

***Toulouse International Ladies Cup:

PSG – Bayern München 1-1 (rust: 0-1)
Doelpunten: 41′ Mandy Islacker 0-1 op strafschop, 58′ Eve Périsset 1-1.
Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen viel na 70 minuten in voor de Noorse Andrine Hegerberg!

Montpellier – Arsenal 1-2 (rust: 1-1)
Doelpunten: 22′ Stina Blackstenius 1-0, 45′ + 3′ Vivianne Miedema 1-1, 76′ Daniëlle van de Donk 1-2.
Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman speelde de volledige wedstrijd voor Montpellier!

***Jupiler Pro League 1A:

Club Brugge – KV Kortrijk 3-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 3′ Arnaut Groeneveld 1-0, 8′ Arnaut Groeneveld 2-0, 57′ Siebe Schrijvers 3-0.

***Proximus League 1B:

Beerschot-Wilrijk – KVC Westerlo 1-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 17′ Dante Vanzeir 1-0, 28′ Jens Naessens 1-1.
Rode kaart: 50′ Loris Brogno (Beerschot-Wilrijk).

***Start Premier League:

Manchester United – Leicester City 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 3′ Paul Pogba 1-0 op strafschop, 83′ Luke Shaw 2-0, 90′ Jamie Vardy 2-1.

***Start Nederland Eredivise:

PEC Zwolle – SC Heerenveen 2-3 (rust: 1-3);
Doelpunten: 28′ Mike van Duinen 1-0 op strafschop, 32′ Morten Thorsby 1-1, 39′ Morten Thorsby 1-2, 43′ Arber Zeneli 1-3, 56′ Mike van Duinen 2-3 op strafschop.
Rode kaart: 55′ Morten Thorsby (SC Heerenveen).

***Start Franse Ligue 1:

Marseille – Toulouse 4-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 45′ Dimitri Payet 1-0 op strafschop, 62′ Dimitri Payet 2-0, 89′ Valère Germain 3-0, 90′ Florian Thauvin 4-0.