Share

Terwijl het Standard van Michel Preud’homme het op Sclessin in de Jupiler Pro League opnam tegen Cercle Brugge oefenden de vrouwelijke Rouches in Aywaille, een gemeente in de provincie Luik, tegen de Franse promovendus Dijon.

De Franse promovendus Dijon was in Aywaille voor een oefenwedstrijd tegen de Belgische bekerhouder 2018! Foto – (c) Vrouwenteeam.be / Paul Dijkmans

Het werd een interessante oefenwedstrijd voor de Belgische bekerhouder die vanwege blessures niet kon rekenen op het spitsenduo Noémie Gelders – Lola Wajnblum. Wel in de basis voor dit duel was Cécile De Genier, ex-Belgian Red Flame die vorig seizoen nog coach was van het beloftenteam van RSC Anderlecht maar die het spelletje zo graag speelt dat ze besloot om zich aan een terugkeer te wagen! Ook het Franse Dijon was nog niet op zijn sterkst vanwege blessures maar het team van trainer Yannick Chandioux was voldoende gewapend om er een leuke ontmoeting van te maken.

Kenza Dali draait zich vrij tussen de vrouwelijke Rouches! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

In de eerste helft had Dijon, dat de paal raakte via Léa Declercq, iets meer overwicht en het kreeg ook de betere kansen. Via Laura Bouillot had het zelfs moeten scoren toen deze centrumspits een gemeten voorzet kreeg van Allison Blais maar toch nog naast wist te koppen. Standard liet zich ook niet onbetuigd in het eerste bedrijf want aan de overkant kwam het dichtbij een doelpunt met een poging van Sanne Schoenmakers die net over ging.

Sanne Schoenmakers staat klaar voor de vrije trap! Zo dadelijk is het 1-1! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

In het begin van de tweede helft was het Kenza Dali (19 interlands, 2 goals voor Frankrijk) die op rechts op avontuur ging en de bal voorgaf. Lisa Lichtfus weerde de trap in eerste instantie nog af maar Fatoumata Baldé kon in de rebound eenvoudigweg het openingsdoelpunt binnentikken (0-1, 48ste minuut). De goalie van Standard blesseerde zich bij deze fase aan de schouder waardoor invallersdoelvrouw Kenza Vrithof meteen als vervanger tussen de palen moest. Dijon bleef proberen maar ook Standard kwam er bij momenten goed uit en het zette de bezoekende doelvrouw Emmeline Mainguy enkele keren aan het werk. Even over het uur moest de Franse doelvrouw zich echter gewonnen geven toen Sanne Schoenmakers bijzonder knap een vrije trap met rechts rechtstreeks in de bovenhoek tegen de touwen joeg (1-1, 64ste minuut)!

Standard juicht na de gelijkmaker van Sanne Schoenmakers! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

De gelijke stand bleef echter niet lang op het bord want een balverlies in de verdediging gaf Laura Bouillot de kans om Kenza Dali te bedienen en die mogelijkheid liet de ex-speelster van Lyon, PSG en Lille niet onbenut (1-2, 66ste minuut). Dijon bleef aandringen voor een derde goal terwijl Standard op zoek ging naar de gelijkmaker maar vijf minuten voor het einde werd die afgekeurd voor buitenspel. Bij een laatste poging van Standard geraakte Sanne Schoenmakers nog bewusteloos zodat de scheidsrechter het na enkele minuten verzorging wijselijk achtte om af te fluiten. Het bleef dus bij 1-2 en met Sanne Schoenmakers is alles inmiddels terug piekfijn in orde!

Standard voor de oefenwedstrijd in Aywaille tegen Dijon! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Standard – Dijon 1-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 48′ Fatoumata Balde 0-1, 64′ Sanne Schoenmakers 1-1, 66′ Kenza Dali 1-2.

Standard speelde met: Lisa Lichtfus (49′ Kenza Vrithof); Gwyneth Vanaenrode (46′ Caroliena Wolters), Justine Blave, Maurane Marinucci, Ellen Charlier, Constance Brackman (80′ Gwyneth Vanaenrode); Zoé Van Eynde (78′ Cécile De Gernier), Cécile De Gernier (46′ Lea Cordier), Charlotte Cranshoff, Sanne Schoenmakers, Lisa Petry (74′ Stephanie Pirotte).
Trainer: Hamide Lamara.

Luister naar Lalia Storti (Dijon) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Cécile De Gernier (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Fatoumata Baldé (Dijon) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Charlotte Cranshoff (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Yannick Chandiou (trainer Dijon) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Hamide Lamara (trainer Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans in Aywalle via:
Fotopagina Paul Dijkmans

Voor nog meer uitslagen van oefenwedstrijden op zaterdag 11 augustus 2018:
Vrouwenteam.be

Share