Share

KAA Gent Ladies trok op zondag 12 augustus 2018 naar Duitsland voor een oefenwedstrijd am Haus Lütz tegen Borussia Mönchengladbach, dat zopas terug gepromoveerd is naar de vrouwelijke Bundesliga. Verloor KRC Genk Ladies afgelopen woensdag nog tegen dit team met 3-1 dan stond er deze keer een ander resultaat op het scorebord na de wedstrijd!

Het team van trainer Dave Mattheus kon al binnen het kwartier scoren toen Kassandra Missipo een voorzet van Shari Van Belle tegen de netten kopte (0-1, 13de minuut). Nog voor de rust kon Shari Van Belle de score verdubbelen. Ze werd in het straatje gestuurd door Marie Minnaert en trapte vervolgens hard en zuiver binnen (0-2, 36ste minuut).

Ook na de pauze dicteeerden de vrouwelijke Buffalo’s. Alhoewel Lenie Onzia vroeg in de tweede helft nog faalde vanop de stip bleef KAA Gent Ladies ook na de pauze doelpunten maken. Op aangeven van opnieuw Marie Minnaert zette Elena Dhont even na het uur de bordjes op 0-3 (61ste minuut). Tien minuten later was het aan nieuwe aanwinst Gisèle De Win om op aangeven van Chloé Vande Velde de netten te doen trillen (0-4, 71ste minuut). Zes minuten later trapte Chloé Vande Velde op de paal. De goed gevolgde Ching Yan Man was echter bij de pinken om de bal binnen te werken (0-5, 77ste minuut). In het slot van de wedstrijd maakte Gisèle De Win het half dozijn vol. Zij trapte op aangeven van Lenie Onzia overhoeks de eindstand op het bord (0-6, 89ste minuut).

KAA Gent Ladies gaat verder in de voorbereiding met nu woensdag 15 augustus 2018 om 13 uur een thuiswedstrijd tegen de Franse tweedeklasser Arras en op vrijdag 17 augustus 2018 komt dan eersteklasser Lille OSC met de Belgian Red Flames Maud Coutereels, Jana Coryn en Silke Demeyere op bezoek voor een oefenwedstrijd tegen de vrouwelijke Buffalo’s!

SCOREBORD:

Borussia Mönchengladback – KAA Gent Ladies 0-6 (rust: 0-3)!
Goals: 13′ Kassandra Missipo 0-1, 36′, Shari Van Belle 0-2, 61′ Elena Dhont 0-3, 71′ Gisèle De Win 0-4, 77′ Cheng Man 0-5, 89′ Gisèle De Win 0-6.

Voor nog meer over de oefenwedstrijden van dit weekend ga naar:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share