Share

Op woensdag 15 augustus 2018 stonden er niet alleen bekerduels in de eerste ronde maar ook tal van oefenwedstrijden op het programma waaronder die partij van de Belgian Red Flames U17 tegen eersteklasser Club Brugge.

Amber Maximus kopte voor de vrouwelijke Buffalo’s het winnende doelpunt tegen het Franse Arras tegen de netten! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Vier ploegen uit de Super League speelden een midweeks oefenduel maar alleen KAA Gent Ladies kon winnen. Dat gebeurde tegen de Franse tweedeklasser FCF Arras dankzij een kopbaldoelpunt van Amber Maximus een kwartier voor het einde van de wedstrijd na een voorzet van Elena Dhont (1-0).

Sylke Calleeuw wist tegen het Duitse SGS Essen te scoren voor KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Van de andere clubs uit de Super League kon alleen KRC Genk Ladies scoren en dat lukte via Sylke Calleeuw op bezoek bij SGS Essen uit de Bundesliga waar met 5-1 verloren werd. Bekerhouder Standard ging onderuit in Charleville-Mézières tegen het in Frankrijk terug naar het hoogste niveau gepromoveerde FC Metz. Verdediger Ipek Kaya scoorde met de binnenkant van de voet aan de tweede paal na een voorzet uit vrije trap. OH Leuven ging dan weer onderuit na een doelpunt in de eerste helft van Machteld Vandenbroucke!

Machteld Vandenbroucke lukte het winnende doelpunt voor SV Zulte Waregem thuis tegen OH Leuven! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***U kan hieronder het uitslagenbord bekijken!

KAA Gent Ladies – FCF Arras 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 75′ Amber Maximus 1-0.

SV Zulte Waregem – OH Leuven 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: Machteld Vandenbroucke 1-0.

SGS Essen – KRC Genk Ladies 5-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: 4′ Kirsten Nesse 1-0, 42′ Nicole Anyomi 2-0, 47′ Sylke Calleeuw 2-1, 62′ Ramona Petzelberger 3-1, 66′ Ramona Petzelberger 4-1, 70′ Sarah Freutel 5-1.

Bekijk de video met dank aan Luc Calleeuw:

Metz – Standard 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: Ipek Kaya 1-0.

Belgian Red Flames U17 – Club Brugge 2-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: Katinka Dubois 0-1, Jill Janssens 1-1, Hannah Eurlings 2-1.

Voor meer hierover ga naar:
Vrouwenteam.be

***Nog meer uitslagen van oefenwedstrijden:
SV Zulte Waregem B – OH Leuven B 0-6;
KAA Gent Ladies C – FW Diksmuide-Merkem 3-1;

***Dinsdag 14 augustus 2018:
VC Moldavo – DVC EVA’s Tienen 0-1;
Doelpunt: Margaux Eymael.

***In de inhaalwedstrijden van de 1ste ronde van de Beker van België noteerden we 2 uitoverwinningen:
Rac. Ans Montegnee FC – RUS Loyers 1-7;
U.S Grace-Hollogne – SK Leeuw 2-3;

Voor foto’s uit het vrouwenvoetbal ga naar:
Sportpix.be

PS: In de EK-kwalificatie wonnen de Yellow Tigers in Kortrijk met 3-0 tegen Ijsland! Op woensdag 22 augustus 2018 spelen ze hun volgende thuiswedstrijd in de Arenahal in Deurne tegen Slovenië! Nu zondag 19 augustus 2018 spelen ze in groep A uit bij Israel!

Share