Op dinsdag 4 september 2018 hebben de Belgian Red Flames hun laatste groepswedstrijd tegen het al voor het WK 2019 geplaatste Italië gewonnen. Op Den Dreef in Leuven werd het 2-1 en zo verzekerde België zich ook van een ticket voor de play-offs van begin oktober 2019 richting het WK 2019 in Frankrijk.

België kwam al vroeg op voorsprong na een doelpunt van Davinia Vanmechelen op aangeven van Tine De Caigny (1-0, 6de minuut) maar via een strafschop kwam Italië na een half uur via Cristiana Girelli langszij (1-1, 30ste minuut). Vijf minuten later stonden de Belgian Red Flames echter opnieuw op voorsprong met alweer een goal van Davinia Vanmechelen (2-1, 35ste minuut). De score veranderde nadien niet meer zodat België zich als een van de vier beste tweedes mag gaan opmaken voor de play-offs richting het WK 2019 in Frankrijk met als mogelijke tegenstanders Europees Kampioen Nederland en Zwitserland. De loting hiervoor is nu vrijdag 7 september 2018 om 14 uur! (*)

Bekijk het eerste doelpunt van Davinia Vanmechelen dankzij Proximus Sports:
Fb Proximus Sports

Bekijk het tweede doelpunt van Davinia Vanmechelen dankzij Proximus Sports:

Bekijk een volledige samenvatting dankzij Proximus Sports/KBVB:

In de andere wedstrijd in groep 6 won Portugal nog in Felgueiras met 5-1 van Roemenië. Carole Costa, die haar 100ste interland voor het team van Francisco Neto speelde, mocht dus in haar jubileumwedstrijd een ruime overwinning vieren!

Bekijk de samenvatting van Portugal – Roemenië dankzij FPF TV:

4 landen wisten zich op deze dinsdagavond te plaatsen voor het WK 2019 in Frankrijk en dat zijn de twee ex-wereldkampioenen Duitsland (2003 en 2007) en Noorwegen (1995), Zweden, dat in 2003 nog WK-finalist was, en Schotland, dat in juni volgend jaar zal debuteren op een WK-eindronde!

Uitslagen groep 6:

België – Italië 2-1 (rust: 2-1);
Doelpunten: 6′ Davinia Vanmechelen 1-0, 30′ Cristiana Girelli 1-1 op strafschop, 35′ Davinia Vanmechelen 2-1.

Portugal – Roemenië 5-1 (rust: 2-1);
Doelpunten: 3′ Mara Batea 0-1, 30′ Ana Leite 1-1, 42′ Melinda M. Nagy 2-1 owngoal, 53′ Ana Leite 3-1, 59′ Diana Silva 4-1, 90′ Diana Silva 5-1.

Eindstand groep 6:
1. Italië 8-21 (19-4);
2. België 8-19 (28-6);
3. Portugal 8-11 (22-8);
4. Roemenië 8-5 (7-15);
5. Moldavië 8-1 (2-45);

Italië is dus als groepswinnaar geplaatst voor het WK 2019, België speelt de play-offs!

Lees nog meer over de slotdag in de groepsfase via:
UEFA.com

Lees nog meer over België – Italië via:
UEFA.com

(*) De loting nu vrijdag 7 september 2018 is een loting met reekshoofden. De Belgian Red Flames kunnen alleen tegen Zwitserland of Nederland uitkomen in de eerste wedstrijd van de play-offs begin oktober en niet tegen Denemarken!