Share

In de 1ste provinciale West-Vlaanderen heeft nieuwkomer BS Westhoek op zondag 9 september 2018 voor het eerst gewonnen! Na een boeiende wedstrijd met enkele knappe doelpunten won het thuis tegen DV Kortrijk met 3-2.

De captains Els Beghein (BS Westhoek) en Jana Defever (DV Kortrijk) na de toss met scheidsrechter Dries Vandenberghe! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

BS Westhoek is een van de ploegen die dit seizoen ongewild promoveerden naar de eerste provinciale West-Vlaanderen en vooral hoopt daar het behoud te kunnen verzekeren. Dat wordt niet eenvoudig zoals al op de eerste speeldag bleek toen er met zware 8-1-cijfers verloren werd op bezoek bij FC Moerkerke. Maar het team van trainer Danny Knockaert liet de moed niet zakken en begon onder een stralende zon vol overtuiging aan het tweede competitieduel thuis tegen DV Kortrijk, dat op de openingsdag eveneens verloren had thuis tegen SK Staden met 2-4. Al vroeg in de wedstrijd had BS Westhoek succes toen Nicky Cauwelier, zij redde ook al de eer in het openingsduel, uit vrije trap na een tikje van aanvoerster Els Beghein de thuisploeg op voorsprong trapte (1-0) maar kort voor de rust bracht DV Kortrijk de stand in evenwicht. Aanvoerster Jana Defever gaf vanop de flank naar Gwendolyn Bossuyt die met een doorsteekpass Lisa Lefevere bereikte. Alleen richting doel besloot de snelle spits van de bezoekers met een raak schot tegen de touwen (1-1).

DV Kortrijk voor de aftrap van het duel op bezoek bij BS Westhoek! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In het begin van de tweede helft nam BS Westhoek de draad weer op en al snel waagde Nicky Cauwelier opnieuw haar kans dit keer met een schot vanop ruim 25 meter. De bal belandde onhoudbaar voor doelvrouw Rhüne Vanbruwaene tegen de netten, echt een doelpunt om in te lijsten (2-1)! Nog voor halfweg de tweede helft lukte ook Lisa Lefevere, dit keer op aangeven van Amber Kesteloot, haar tweede goal van de namiddag waardoor de bordjes opnieuw gelijk stonden (2-2). Wie van beide teams zou het laken definitief naar zich toe trekken? Geen eenvoudige vraag als je het spelbeeld zag. Het winnende doelpunt kwam er uiteindelijk een tiental minuten voor tijd toen Nicky Cauwelier een hoekschop mocht trappen. Ze zorgde met rechts voor een indraaiende bal die door de Kortrijkse doelvrouw aan de eerste paal hoog in de eigen netten werd verwerkt (3-2).

Het duel verliep gelijkopgaand maar BS Westhoek won uiteindelijk! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Vooraleer het op zondag 23 september 2018 KFC Heist ontvangt gaat BS Westhoek op de volgende speeldag op zondag 16 september 2018 op bezoek bij Ladies Oudenburg met aftrap om 14 uur. DV Kortrijk ontvangt op dezelfde dag het beloftenteam van Dames VK Egem met aftrap om 15 uur 30!

BS Westhoek voor de aftrap van de eerste thuiswedstrijd in 1ste provinciale thuis tegen DV Kortrijk! Foto – (c) Vrouwenteam.be/MaMPict

Dit waren alle uitslagen op de 2de speeldag in de 1ste provinciale West-Vlaanderen op zondag 9 september 2018:
SC Zonnebeke – KSKV Zwevezele B 6-0;
Dames VK Egem B – KFC Moerkerke 1-4;
KSV Bredene – VV Koekelare 4-2;
Cerkelladies Brugge – SW Ladies Harelbeke 2-5;
FW Diksmuide-Merkem B – KSV De Ruiter Roeselare 10-0;
BS Westhoek – DV Kortrijk 3-2;
SK Staden – Ladies Oudenburg 4-3;
Zaterdagavond 8 september 2018 al gespeeld:
KFC Heist – SK Reningelst 4-1;

De stand na 2 speeldagen is:
1. KSV Bredene 2-6 (16-5);
2. KFC Moerkerke 2-6 (12-2);
3. SW Ladies Harelbeke 2-6 (10-3);
4. KFC Heist 2-6 (9-3);
5. SK Staden 2-6 (8-5);
6. FW Diksmuide-Merkem 2-3 (11-5);
7. SK Reningelst 2-3 (7-4);
8. SC Zonnebeke 2-3 (7-5);
9. VV Koekelare 2-3 (5-5);
10.KSV De Ruiter Roeselare 2-3 (5-11);
11.BS Westhoek 2-3 (4-10);
12.DV Kortrijk 2-0 (4-7);
13.Ladies Oudenburg 2-0 (5-9);
14.Dames VK Egem B 2-0 (2-7);
15.Cerkelladies Brugge 2-0 (2-11);
16.KSKV Zwevezele B 2-0 (3-18);

Dit is het programma voor de 3de speeldag op zondag 16 september 2018:
KFC Moerkerke – KSV Bredene (14u);
Ladies Oudenburg – BS Westhoek (14u);
KFC Heist – SK Staden (14u);
VV Koekelare – SC Zonnebeke (14u15);
KSV De Ruiter Roeselare – Cerkelladies Brugge (14u30);
SK Reningelst – SW Ladies Harelbeke;
KSKV Zwevezele B – FW Diksmuide-Merkem B;
DV Kortrijk – Dames VK Egem B (15u30);

Het beloftenteam van BS Westhoek bespreekt hoe ze de wedstrijd zullen aanpakken! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

***Eerder op de namiddag speelde het beloftenteam van BS Westhoek in 3de provinciale eveneens thuis tegen het derde team van SW Ladies Harelbeke, dat slechts met tien speelsters was komen opdagen. In dat duel stond het al voor het kwartier wedstrijd 1-3 na goals van Khaila Viera (0-1), Jill Maes (1-1), Khaila Viera (1-2) en captain Saïen Piccavet (1-3). Manal Fadil (1-4) en Khaila Viera dreven nog voor de rust de score op tot 1-5 terwijl Khaila Viera met haar 4de goal van de namiddag de eindstand op het bord zette (1-6).

Een beeld uit BS Westhoek B – SW Ladies Harelbeke C in de derde provinciale West-Vlaanderen. Captain Saïen Piccavet (Harelbeke) aan de bal. Lore Vandenberghe (centraal) en haar teamgenoten proberen haar beweging te volgen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share