Share

Voor de vierde keer stond in het Portugese vrouwenvoetbal een Supercup op het programma. Sporting CP, het team dat de voorbije 2 seizoenen alles won, mocht het opnemen tegen SC Braga, het team dat het al in 2017 had geklopt. De wedstrijd vond dit keer plaats in het Estádio Municipal do Fontelo in Viseu,

De mascottes van beide teams voor de finale van de Supercup 2018 in Viseu! Foto – (c) Sporting CP

Sporting CP nam de beste start en kreeg in de beginfase een strafschop na een fout op Ana Borges. Tatiana Pinto trapte de elfmeter met rechts en met overtuiging hoog in de winkelhaak (1-0, 6de minuut). Er waren kansen langs beide kanten. Centrale verdediger Carole Costa (Sporting CP) haalde net voor het halfuur een kopbal van Agatha Filipa voor de neus van Francisca Cardoso van de lijn. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd lukte Francisca Cardoso dan toch de gelijkmaker (1-1, 82ste minuut) die tot verlengingen leidde. Maar daarin werd uiteindelijk niet meer gescoord zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Doelvrouw Rute Costa zorgde voor de beslissing door als enige een strafschop uit haar doel te houden! Foto – (c) SC Braga

Rute Costa (SC Braga) stopte de strafschop van Carlyn Baldwin (Sporting CP) terwijl Vanessa, Laura Luis, Sara Brasil, Murnan en Francisca Cardoso (de beslissende) allemaal raak troffen voor SC Braga dat zo met 5-4 won!

Francisca Cardoso zorgde voor de gelijkmaker en de winnende strafschop! Foto – (c) SC Braga

SC Braga, dat onder leiding staat van Miguel Santos, volgt zo op de erelijst Sporting CP op, de winnaar van 2017. Eerder wonnen ook Valadares (2016) en Futebol Benfica (2015) al een Portugese Supercup! Het was de allereerste trofee voor SC Braga in het Portugese vrouwenvoetbal! De Liga Allianz Futebol Feminino, de Portugese competitie 2018-19, gaat nu zondag 16 september 2018 van start!

Bekijk de goals uit dit duel dankzij FPF TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share