Share

Op vrijdag 7 september 2017 stond de openingsspeeldag van de Super League 2018-19 op het programma. Met nog altijd maar 6 clubs in competitie was de keuze beperkt waar je het begin van het nieuwe seizoen kon gaan bekijken. Er was een heruitgave van de bekerfinale 2018 in Genk, er was de start van de voor het eerst in 20 jaar opnieuw titelverdediger RSC Anderlecht thuis tegen OH Leuven terwijl de vrouwelijke Buffalo’s de op papier makkelijkste start hadden met een thuiswedstrijd tegen KSK Heist!

Daar vielen uiteindelijk ook de meeste doelpunten. Op de 20ste speeldag van vorig seizoen werd het 10-0 en ook nu zorgde KAA Gent Ladies voor een pak goals: 9 in totaal waarvan opnieuw 5 van Amber Maximus die dat huzarenstukje dus voor de 2de keer in enkele maanden tijd verwezenlijkt. Nicky Van Den Abbeele (2), Elena Dhont en Marie Minnaert zorgden voor de andere goals van de vrouwelijke Buffalo’s. Eline Steenhuysen zorgde nog voor de rust voor een knappe goal van KSK Heist!

Kampioen RSC Anderlecht deed wat iedereen ook van hen verwachtte. Het won met ruime cijfers thuis tegen OH Leuven. Sara Wijnants en Elke Van Gorp zorgden voor de goals voor de rust. Elke Van Gorp met nog 2 doelpunten, een dubbel van Ella Van Kerkhoven en een tweede van Sarah Wijnants brachten het doelpuntentotaal op 7. Voor OH Leuven was nieuwkomer Anaëlle Wiard (ex-Standard) twee keer succesvol alhoewel Océane Daniel, de nieuwe aanwinst van vrouwelijk paars-wit die vorig seizoen nog voor het Italiaanse Fiorentina speelde, bij de tweede goal de bal ongewild in eigen doel devieerde!

Na een fout van Floor Caelen op Noémie Gelders mocht laatstgenoemde vanop de stip aanleggen voor het openingsdoelpunt van het seizoen in de Belgische Super League 2018-19. De spits van de bekerhouder Standard faalde niet (0-1, 26ste minuut). Het zag er lang naar uit dat de vrouwelijke Rouches met de 3 punten zouden gaan lopen in Limburg maar uiteindelijk besliste Gwen Duijsters daar met een late gelijkmaker anders over (1-1).

Er vielen zo 21 goals op de 1ste speeldag van het seizoen 2018-19 waarin 2 ploegen meteen aan de leiding gaan en dat zijn KAA Gent Ladies, de bekerwinnaar van 2017, en RSC Anderlecht, de titelverdediger. Het toeval wil dat deze 2 teams al tegenover mekaar staan op het Belgian Football Center in Tubeke. Nu al is zeker dat er na 2 speeldagen maximum 1 team het maximum van de punten zal hebben. In de andere duels van de 2de speeldag ontvangt bekerhouder Standard in Angleur OH Leuven terwijl KSK Heist op zaterdag 15 september 2018 thuis speelt tegen KRC Genk Ladies!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 1ste speeldag van het seizoen 2018-19:

KRC Genk Ladies – Standard 1-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 26′ Noémie Gelders 0-1 op strafschop, 90′ Gwen Duijsters 1-1.

Bekijk de doelpunten van dit duel met dank aan Sportbeat TV:

RSC Anderlecht – OH Leuven 7-2 (rust: 2-0);
Doelpunten: 30′ Sarah Wijnants 1-0, 38′ Elke Van Gorp 2-0, 48′ Elke Van Gorp 3-0, 56′ Ella Van Kerkhoven 4-0, 75′ Sarah Wijnants 5-0, 82′ Ella Van Kerkhoven 6-0, 85′ Anaëlle Wiard 6-1, 90′ Anaëlle Wiard via Océane Daniel 6-2, 90′ + 3′ Ella Van Kerkhoven 7-2.

Bekijk de doelpunten uit dit duel met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

Bekijk ook een kort verslag met interviews maar niet alle goals met dank aan Sportbeat TV:

KAA Gent Ladies – KSK Heist 9-1 (rust: 5-1);
Doelpunten: Nicky Van Den Abbeele 1-0 op strafschop, Amber Maximus 2-0, Elena Dhont 3-0, Amber Maximus 4-0, Eline Steenhuysen 4-1, Amber Maximus 5-1, Marie Minnaert 6-1, Amber Maximus 7-1, Nicky Van Den Abbeele via Jessica da Silva Valdebenito 8-1, Amber Maximus 9-1.

Bekijk de doelpunten van dit duel met dank aan Sportbeat TV:

De stand na de 1ste speeldag is:
1. KAA Gent Ladies 1-3 (9-1);
2. RSC Anderlecht 1-3 (7-2);
3. Standard 1-1 (1-1);
4. KRC Genk Ladies 1-1 (1-1);
5. OH Leuven 1-0 (2-7);
6. KSK Heist 1-0 (1-9).

Topschutters:

5 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

3 goals:
Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

2 goals:
Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

1 goal:
Noémie Gelders (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (KAA Gent Ladies), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Eline Steenhuysen (KSK Heist), Anaëlle Wiard (OH Leuven).

Owngoals:
Jessica da Silva Valdebenito (KSK Heist voor KAA Gent Ladies), Océane Daniel (RSC Anderlecht voor OH Leuven).

Het programma voor de 2de speeldag op vrijdag 14 september 2017 om 20 uur:

Standard – OH Leuven (Académie RLD, Angleur);
Scheidsrechter: Véronique Geerts met als assistenten Veronique Hurteux en Amandine Lepage;

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies (Belgian Football Center, Tubeke);
Scheidsrechter: Loïs Otte met als assistenten Shauni Depruyst en Ilka Bosmans;

Zaterdag 15 september 2018 om 15 uur:
KSK Heist – KRC Genk Ladies (Lostraat 50, Heist-op-den-Berg);
Scheidsrechter: Irina Lyussina met als assistenten Viki De Cremer en Thalia Decoene.

Volg de tussenstanden via:
Futbol24.com

Het programma voor de 3de speeldag op vrijdag 21 september 2017 om 20u:
RSC Anderlecht – Standard;
KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (20u30);
Voor OH Leuven – KSK Heist wordt gezocht naar een latere datum!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees over KAA Gent Ladies – KSK Heist in april van dit jaar toen Amber Maximus ook al 5 keer scoorde:
Vrouwenteam.be

Share