Share

FC Barcelona stond vorig seizoen nog in de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League maar bij de start van de nieuwe campagne begon het met een nederlaag op bezoek bij BIIK Kazygurt in Kazachstan!

Een verre reis naar Kazachstan, het is wat de meeste ploegen het liefst vermijden in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League. Het vrouwenvoetbalteam van FC Barcelona, dat zonder Europees Kampioene Lieke Martens aantrad, zal deze trip ook het liefst snel vergeten want het verloor in het Namyz Stadion van Shymkent met 3-1. In de toegevoegde tijd van de eerste helft had Spaans international Alexia Putellas pech toen een bal nog ongewild over de eigen doellijn verdween (1-0, 45ste + 6′ minuut) maar tegen de goals van Fazila Ikwaput, een poging vanop de linkerflank (2-0, 49ste minuut) en Gulnara Gabelia, mogelijk na een eerdere fout (3-0, 60ste minuut) had doelvrouw Sandra Panos geen verhaal. Toni Duggan kon in de 66ste minuut het eerreddend doelpunt scoren (3-1).

Bekijk de doelpunten van dit duel met dank aan FC Barcelona Femeni TV:
Fb FCBfemeni

Voor nog meer over de eerste ronde van de UWCL:
Vrouwenteam.be

Lees over de kwartfinale FC Barcelona – Olympique Lyonnais van vorig seizoen:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share