Share

Op woensdag 12 en donderdag 13 september 2018 stonden de heenwedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League op het programma. Er kwamen ook twee Belgian Red Flames in actie!

Davina Philtjens in actie in de UWCL voor Fiorentina! Foto – (c) Fiorentina Women

Terwijl Heleen Jaques nog herstellende is van een blessure mocht Davina Philtjens de volledige wedstrijd opdraven bij haar nieuwe club Fiorentina tegen het Deense Fortuna Hjörring. Het werd een succes want Fiorentina met als captain Alia Guagni won met 2-0 dankzij een dubbel van Ilaria Mauro (1-0, 9de minuut en 2-0, 63ste minuut). Vorig seizoen schakelde Fiorentina al het Deense team uit en het lijkt dus goed op weg om dat ook dit seizoen te doen maar uiteraard moet eerst nog de terugwedstrijd gespeeld worden op woensdag 26 september 2018.

Bekijk de hoogtepunten uit dit duel dankzij ViolaChannel:
Violachannel.tv

Davinia Vanmechelen zat niet in de selektie bij Paris Saint-Germain dat in Oostenrijk vlot afstand nam van Sankt Pölten. PSG leidde al bij de rust met 0-2 dankz goals van Signe Bruun (0-1, 4de minuut) en Kadidiatou Diani (0-2, 20ste minuut). De thuisploeg kwam terug in de wedstrijd door een strafschopdoelpunt van Fanni Vágó (1-2, 65ste minuut) maar in het slot dreven Marie-Antoinette Katoto (1-3, 86ste minuut) en de Poolse Paulina Dudek (1-4, 90ste minuut) de score op zodat de terugwedstrijd op donderdag 27 september 2018 niet meer dan een formaliteit is.

Foto – (c) Manchester City Women

Tessa Wullaert stond 4 dagen na haar competitiedebuut in de toegevoegde tijd voor Manchester City op bezoek bij Chelsea nu wel aan de aftrap bij het team van Nick Cushing op bezoek bij Spaans landskampioen Atlético Madrid. Gemma Bonner zette de Engelsen even over het kwartier op voorsprong met een kopbal na een hoekschop van Caroline Weir (0-1, 16de minuut) maar in het slot lukte de Mexicaanse verdediger Kenti Robles met een voorzet die afweek de gelijkmaker (1-1, 89ste minuut). Kort voor de rust had Tessa Wullaert al een poging van de Italiaanse Elena Linari van de lijn gehaald! De terugwedstrijd op woensdag 26 september 2018 in het Academy Stadium oogt nu al spannend!

Foto – (c) Atlético de Madrid Feminino

Amandine Henry (0-1, 50ste minuut) en Amel Majri (0-2, 77ste minuut) lukten de goals voor titelverdediger Olympique Lyonnais op bezoek bij het Noorse Avaldsnes! Pernille Harder was de doelpuntenmaakster voor VfL Wolfsburg op bezoek bij het Ijslandse Thór/KA (0-1, 31ste minuut). Er waren ook ruime uitoverwinningen voor Chelsea (0-5 op bezoek bij SFK 2000 Sarajevo), voor Bayern München (0-7 op bezoek bij ŽFK Spartak Subotica) met Nederlandse goals van Jill Roord en Lineth Beerensteyn en voor het Zweedse Linköping (1-6 bij WFC Kharkiv in Oekraïne).

Bekijk de hoogtepunten uit Ajax – Sparta Praag dankzij Ajax TV:

Ajax haalde het op De Toekomst dankzij goals van Iina Salmi (1-0, 47ste minuut) op aangeven van Vanity Lewerissa en een knappe vrije trap van Kelly Zeeman (2-0, 55ste minuut) tegen Sparta Praag terwijl Juventus in het Europese vrouwenvoetbal debuteerde met een gelijkspel tegen het Deense Brøndby (2-2 na doelpunten van Barbara Bonansea (1-0, 43ste en 2-2, 84ste minuut) voor Juventus en van Nicoline Sørensen (1-1, 60ste minuut) en Mille Gejl (1-2, 72ste minuut) voor Brøndby. In de eerste wedstrijd van deze heenronde verloor FC Barcelona al verrassend op bezoek bij BIIK Kazygurt in Kazachstan!

Bekijk de video rond Juventus – Brøndby dankzij Juventus Passion:

Nog meegeven dat Glasgow City FC, het team dat RSC Anderlecht uitschakelde, met 0-2 won op bezoek bij Somatio Barcelona FA uit Cyprus. De doelpunten kwamen van Hayley Lauder (0-1, 3de minuut) en Leanne Crichton (0-2, 83ste minuut) in een wedstrijd met twee rode kaarten voor thuisspeelster Rita Akaffou (43ste minuut) en voor bezoekster Leanne Ross (68ste minuut).

Dit zijn alle uitslagen van de heenwedstrijden in de 1/16de finales van de UWCL 2018-19 op woensdag 12 september 2018:
BIIK-Kazygurt (Kazachstan) – Barcelona (Spanje) 3-1;
Ryazan-VDV (Rusland) – FC Rosengård (Zweden) 0-1;
Somatio Barcelona FA (Cyprus) – Glasgow City (Schotland) 0-2;
SFK 2000 Sarajevo (Bosnië-Herzegovina) – Chelsea (Engeland) 0-5;
ŽFK Spartak (Servië) – Bayern München (Duitsland) 0-7;
Honka (Finland) – FC Zürich (Zwitserland) 0-1;
Fiorentina (Italië) – Fortuna Hjörring (Denemarken) 2-0;
Ajax (Nederland) – Sparta Praag (Tsjechië) 2-0;
Avaldsnes (Noorwegen) – Lyon (Frankrijk) 0-2;
Juventus (Italië) – Brøndby (Denemarken) 2-2;
Thór/KA (Ijsland) – Wolfsburg (Duitsland) 0-1;
St. Pölten (Oostenrijk) – Paris Saint-Germain (Frankrijk) 1-4;
WFC Kharkiv (Oekraïne) – Linköping (Zweden) 1-6;

Dit zijn uitslagen van de wedstrijden op donderdag 13 september 2018:
Gintra Universitetas (Litouwen) – Slavia Praag (Tsjechië) 0-3;
LSK Kvinner (Noorwegen) – Zvezda-2005 (Rusland) 3-0;
Atlético Madrid (Spanje) – Manchester City (Engeland) 1-1;

De terugwedstrijden zijn op woensdag 26 en donderdag 27 september 2018.

De finale is in het Ferencváros Stadium van Boedapest op zaterdag 18 mei 2019.

Lees meer over Atlético Madrid – Manchester City via:
Website Manchester City Women

Lees meer over alle heenwedstrijden via:
UEFA.com – Heenwedstrijden 1ste ronde UWCL 2018-19

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share