Op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 stond de openingsdag in de Duitse Bundesliga op het programma met allereerst een derby tussen MSV Duisburg en SGS Essen.

High fives bij MSV Duisburg voor de start van de competitie 2018-19 en de thuiswedstrijd tegen SGS Essen! Foto – (c) PeSe

De Duitse vrouwelijke Bundesliga heeft aan aantrekkingskracht ingeboet want veel speelsters trekken tegenwoordig eerder naar Frankrijk of Engeland om hun ambities waar te maken. Belgian Red Flame Tessa Wullaert trok inderdaad van VfL Wolfsburg naar Manchester City. Toch hebben we ook dit seizoen een Belgian Red Flame in de vrouwelijke Bundesliga maar Justine Vanhaevermaet mocht voorlopig nog niet debuteren bij SC Sand, dat op zondag een scoreloos gelijkspel afdwong thuis tegen SC Freiburg (0-0).

Een aanval van MSV Duisburg met Dörthe Hoppius (MSV Duisburg) en Nina Brüggemann (SGS Essen)! Foto – (c) PeSe

In de andere wedstrijden werd wel gescoord en dat al tijdens de openingsmatch op zaterdag door een 16-jarige debutante. Lena Sophie Oberdorf lukte het eerste doelpunt van het seizoen in de competitie en voor SGS Essen tegen MSV Duisburg even over het halfuur op aangeven van Duits international Linda Dallmann (0-1, 33ste minuut). Na de pauze dreven de bezoekers de score op via Manjou Wilde (0-2, 64ste minuut), opnieuw Lena Sophie Oberdorf (0-3, 67ste minuut) en Lea Schüller (0-4, 89ste minuut). Bij de thuisploeg kon de Oostenrijkse Lisa Marie Makas, die geblesseerd uitviel tijdens de kwartfinale van het EK 2017 in Tilburg tegen Spanje, eindelijk opnieuw een volledige wedstrijd spelen!

Marie Lisa Makas, de international van Oostenrijk, kwam terug in actie op de openingsdag van het seizoen 2018-19 bij MSV Duisburg! Foto – (c) PeSe

Op zondag 16 september 2018 waren er ook uitoverwinningen voor Werder Bremen op bezoek bij Borussia Mönchengladbach (0-3 met doelpunten van Reene Wichmann, Lisa-Marie Scholz en Gabriella Tóth) en voor Bayern München (1-10!!!) uit bij Bayer 04 Leverkusen. De thuisploeg kwam daar na 10 minuten op voorsprong via Jessica Wich (1-0) maar na doelpunten van Sara Däbritz (12de minuut), Jill Roord met een knappe vrije trap (29ste minuut) en Mandy Islacker (44ste minuut) stond het bij de rust al 1-3. Na de pauze lukte Bayern nog 7 treffers via Sydney Lohmann (1-4, 54ste minuut), Sara Däbritz (1-5, 61ste minuut), Verena Schweers (1-6, 66ste minuut), Lina Magull (1-7 op strafschop, 71ste minuut), Leonie Maier (1-8, 78ste minuut), de ingevallen Nicole Rolser (1-9, 79ste minuut) en een owngoal van Louise Ringsing (1-10, 87ste minuut).

Jill Roord scoorde haar eerste goal van het seizoen met een knappe vrije trap! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

De thuisoverwinningen waren voor TSG 1899 Hoffenheim tegen zesvoudig landskampioen Turbine Potsdam, dat met tien eindigde na de uitsluiting van Zwitsers international Rahel Kiwic (2de gele kaart in de 65ste minuut). Het enige doelpunt in dat duel kwam van Anne Führer (1-0, 50ste minuut). Ook titelverdediger VfL Wolfsburg hield de 3 punten thuis tegen 1.FFC Frankfurt (3-0) na goals van Europees speelster van het jaar Pernille Harder op aangeven van Caroline Graham Hansen (1-0, 30ste minuut), van de Poolse Ewa Pajor na assist van Lara Dickenmann (2-0, 64ste minuut) en een kopbal van Alexandra Popp na voorzet van de Zwitserse Noelle Maritz (3-0, 77ste minuut).

Europees voetbalster van het jaar Pernille Harder opende de score voor VfL Wolfsburg thuis tegen 1.FFC Frankfurt! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Bayer 04 Leverkusen – Bayern München 1-10;

Op de 2de speeldag speelt SC Sand uit bij Turbine Potsdam op zondag 23 september 2018 om 14 uur.

Bekijk het eerste doelpunt van het seizoen in MSV Duisburg – SGS Essen dankzij DFB TV: