Share

Met Rode Ster Belgrado, TSG 1899 Hoffenheim en Young Boys Bern zijn er in de 27ste editie 3 debutanten op het kampioenenbal. Club Brugge, al aanwezig in de allereerste editie ooit in 1992, start op dinsdagavond 18 september 2018 in het Jan Breydelstadion tegen Borussia Dortmund.

De groep van Club Brugge met Atlético Madrid, Borussia Dortmund en AS Monaco! Foto – (c) UEFA.com

Bij gebrek aan een Belgische club in de UEFA Women’s Champions League (RSC Anderlecht geraakte niet voorbij de kwalificaties) moet je voor kampioenenvoetbal dit jaar opnieuw in Brugge zijn. Blauw-zwart neemt voor de 6de keer deel aan de UEFA Champions League. Het lukte ooit op woensdag 25 november 1992 dankzij Daniel Amokachi de allereerste goal in deze competitie (de 1-0 in de 17de minuut toen het ook won tegen CSKA Moskou). Inmiddels is het al geleden van woensdag 2 november 2005 dat Club Brugge nog een wedstrijd won in de UEFA Champions League. Dat was thuis tegen Rapid Wien (3-2 met Brugse goals van Javier Portillo, Bosko Balaban en Gert Verheyen) toen Ivan Leko nog speler was bij blauw-zwart. Nu mag de Kroaat het opnnieuw proberen maar als trainer van blauw-zwart en tegen een Duitse tegenstander Borussia Dortmund met Rode Duivel Axel Witsel. U kan de wedstrijd volgen en dat is nieuw op Vier, dat voor het eerst wedstrijden uit de groepsfase van de UEFA Champions League (de affiche op dinsdagavond) mag uitzenden!

Nog meegeven dat naast Club Brugge ook RSC Anderlecht, Lierse SK, KAA Gent, Racing Genk en Standard al op het kampioenenbal uitkwamen voor België. Alleen RSC Anderlecht (in 2000/01) en KAA Gent (in 2015/16) haalden de laatste zestien!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share