In België ging alle aandacht op donderdagavond 20 september 2018 uit naar de UEFA Europa League waar maar liefst 3 clubs uit de Jupiler Pro League in actie kwamen maar er was ook competitievoetbal in de Engelse FA WSL met Tessa Wullaert die met Manchester City op bezoek ging bij Everton!

Foto – (c) Manchester City Women

Na de winst in de Continental Cup tegen Bristol City en collega Belgian Red Flame Julie Biesmans (0-3) afgelopen zondag 16 september 2018 moest Manchester City ook op de tweede speeldag in de competitie op verplaatsing spelen. Uit tegen Everton Ladies in Southport kwam het al na 14 minuten op voorsprong dankzij een fantastisch schot van Georgia Stanway, die recent op het WK U20 in Frankrijk een bijzonder goeie indruk naliet. Zij trapte raak van buiten de zestien na een weggekopte hoekschop! De 0-1 was ook de ruststand. Dan was het wachten op de invalbeurt van Tessa Wullaert. Zij kwam na 61 minuten op het veld voor Jill Scott en ze gaf meteen haar visitekaartje af met een mooie doorsteekbal voor Nikita Parris die de 0-2 aantekende (64ste minuut). Korte tijd later lukte Nikita Parris haar tweede doelpunt van de avond nadat Everton de bal verspeelde en Manchester City met succes een tegenaanval perfect uitvoerde met Lauren Hemp als aangever (0-3, 68ste minuut). In de toegevoegde tijd lukte Claire Emslie nog een vierde doelpunt voor de bezoekers (0-4, 90ste + 2′ minuut).

Foto – (c) Bristol City Women

De verrassing op de 2de speeldag van de FA WSL viel in het Stoke Gifford Stadium waar Bristol City Women onder leiding van coach Tanya Oxtoby op woensdagavond 19 september 2018 de 0-0 op het bord hield tegen landskampioen en bekerwinnaar Chelsea Ladies! In de eerste helft trof de Zwitserse international Ramona Bachmann de lat maar de vrouw van de avond was Sophie Baggaley, de doelvrouw van Bristol City, die met enkele knappe reddingen haar netten schoon hield. Een mooie prestatie dus van Belgian Red Flame Julie Biesmans en haar ploeggenoten!

Nog meegeven dat Arsenal en Birmingham City hun tweede wedstrijd op rij wonnen (Arsenal opnieuw met ruime cijfers, Birmingham weer met het kleinste verschil) terwijl West Ham United debuteerde op het hoogste niveau met een gelijkspel thuis tegen Reading (0-0).

11.Yeovil Town 2-0 (0-11);

Tessa Wullaert & Julie Biesmans na de wedstrijd in de Continental Cup! Nu zondag 23 september 2018 staan ze opnieuw tegenover mekaar in de competitie! Foto – (c) TWM

De 3de speeldag is al op zondag 23 september 2018 met dan Brighton & HA – Liverpool (Yana Daniëls) en het Belgische duel Manchester City (Tessa Wullaert) – Bristol City (Julie Biesmans).