Op vrijdag 21 september 2018 stonden er veel wedstrijden op het programma maar slechts één in de Belgische Super League. KAA Gent Ladies-KRC Genk Ladies is overigens ook het enige duel in de nationale reeksen dit weekend maar in de provinciale werd er al en wordt er ook nog gespeeld.

Dit waren alle uitslagen:

Super League – 3de speeldag:

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies 5-2 (rust: 3-2);
Doelpunten: 5′ Silke Leynen 0-1, 25′ Amber Maximus 1-1, 29′ Elena Dhont 2-1, 39′ Amber Maximus 3-1, 44′ Lore Vanschoenwinkel 3-2, 62′ Shari Van Belle 4-2, 81′ Emma Van Britsom 5-2.

Amber Maximus scoorde opnieuw 2 doelpunten voor KAA Gent Ladies en heeft nu al 7 goals in de Super League 2018-19! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

KAA Gent Ladies heeft nu na 3 speeldagen 6 punten. Dat zijn er evenveel als titelverdediger RSC Anderlecht, dat wel een duel minder heeft gespeeld. KRC Genk Ladies volgt op de 3de plaats met 4 op 9! Standard is vierde met 2 punten uit 2 wedstrijden, OH Leuven heeft 1 punt uit 2 duels en KSK Heist is na 2 wedstrijden nog puntenloos!

FC Twente – Ajax 2-2;
Nicky Evrard en Jassina Blom speelden de volledige wedstrijd voor FC Twente, dat een 0-2-achterstand bij de rust (een dubbel van Ellen Jansen in de 2de en 40ste minuut) nog wist om te zetten in een gelijkspel dankzij goals van Renate Jansen (1-2, 71ste en 2-2, 74ste minuut).

SC Heerenveen – PSV (Aline Zeler, Sara Yüceil) 0-5;
Excelsior Barendrecht – Achilles’29 5-1;
VV Alkmaar-PEC Zwolle 0-0;

***Italië – Serie A Femminile – Openingswedstrijd:

Fiorentina-Mozzanica 6-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: 22′ Alia Guagni 1-0, 29′ Ilaria Mauro 2-0, 58′ Liliana Kostova 3-0, 66′ Tatiana Bonetti op strafschop 4-0, 82′ Federica Anghileri 4-1, 88′ Isotta Nocchi 5-1, 90′ Lana Clelland 6-1.
Belgian Red Flame Davina Philtjens (Fiorentina) speelde iets meer dan een uur en werd na 61 minuten vervangen door Chiara Ripamonti. Heleen Jaques kwam nog niet in actie terwijl Diede Lemey (Mozzanica) de volledige wedstrijd speelde!

Bekijk de hoogtepunten met de goals met dank aan Proximus TV:

***Op zaterdag 22 september 2018 kan U de tweede wedstrijd van de Belgian Red Flames U17 in Portugal volgen tegen Turkije via:
UEFA.com

De Belgian Red Flames U17 spelen op zaterdag 22 september 2018 in Portugal tegen Turkije! Foto – (c) Michael Teulings

***En ‘s avonds is er ook het begin van het WK basketbal bij de vrouwen voor de Belgian Cats in Tenerife. Zij starten tegen Puerto Rico! Alle wedstrijden zijn te zien bij Sporza en/of Ketnet! U kan meeleven met bondscoach Philip Mestdagh en zijn selectie die bestaat uit volgende 12 speelsters: Julie Allemand, Marjorie Carpréaux, Antonia Delaere, Kyara Linskens, Emma Meesseman, Hanne Mestdagh, Kim Mestdagh, Heleen Nauwelaers, Hatty Nahwezhi-Bende, Jana Raman, Julie Vanloo (die ook voetbalster had kunnen zijn) en Ann Wauters!

De Belgian Cats zijn op zaterdagavond vanaf 21u20 te zien op Ketnet! Foto – (c) Belgian Cats