Op de 2de speeldag in Duitsland boekte titelverdediger, bekerhouder en UWCL-finalist VfL Wolfsburg de grootste overwinning. Het won op bezoek bij SGS Essen met 5 doelpunten verschil.

Manjou Wilde, de aanvoerster van SGS Essen, zoekt naar een vrije speelster, Claudia Neto (VfL Wolfsburg) en scheidsrechter Sandra Stolz volgen aandachtig! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Aan de rust stond het nog 0-0 in het met 1.260 gevulde stadion van Essen maar dat hadden de bezoekers vooral aan zichzelf te danken. Ze trapten bij regenweer 2 keer van dichtbij op de lat (Peter en Pernille Harder) en de Noorse Caroline Graham Hansen slaagde er ook nog in om op aangeven van Alexandra Popp voor open doel naast te mikken (34ste minuut). Essen kon in de eerste helft twee keer dreigen. Helemaal in het begin trapte Lea Schuller naast terwijl het voor het de rust dreigde met een poging van Marina Hegering maar Almuth Schult stond op de goede plaats.

Alexandra Popp zorgde tegen SGS Essen, hier met Marina Hegering (links), voor 3 assists! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Onmiddellijk na de rust was het wel raak toen de Zwitserse Lara Dickenmann vanop links de perfecte assist gaf aan Pernille Harder en de Europese voetbalster van het jaar 2018 aan de tweede paal maar in te trappen had (0-1, 48ste minuut). Lea Schuller kreeg nog een mooie kans voor de thuisploeg maar Almuth Schult bracht redding en vervolgens dreef VfL Wolfsburg de score uiteindelijk op tot 0-5 met 3 goals van de Poolse Ewa Pajor telkens op aangeven van Alexandra Popp (0-2, 60ste minuut met een kopbal, 0-4, 73ste minuut met een schot met rechts en 0-5, 75ste minuut met een intikker met rechts) terwijl de Zweedse Nilla Fischer het derde doelpunt lukte (een kopbal?) op aangeven van Caroline Graham Hansen (0-3, 70ste minuut). De wedstrijd werd nog 5 minuten onderbroken toen doelvrouw Stina Johannes na het vijfde doelpunt van de bezoekers moest afgevoerd worden met een breuk aan het rechterbeen. Kim Lea Sindermann kwam de onfortuinlijke Johannes, die enkele maanden out zal zijn, vervangen voor het slot van de wedstrijd waarin de score echter niet meer wijzigde.

VfL Wolfsburg juicht na alweer een doelpunt op bezoek bij SGS Essen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

VfL Wolfsburg begint het nieuwe seizoen met een 6 op 6, net als de volgende tegenstander in de competitie Bayern München, dat thuis met 4-0 won tegen MSV Duisburg dankzij doelpunten van Lina Magull (43ste en 59ste minuut), Jill Roord (50ste minuut) en Mandy Islacker (87ste minuut). De derde ploeg met 6 op 6 is verrassend TSG 1899 Hoffenheim, dat op de openingsdag thuis won tegen Turbine Potsdam (1-0) en dat nu ook deed op bezoek bij 1.FFC Frankfurt (1-4). Met doelpunten van Lena Lattwein (0-1, 24ste minuut) en Tabea Wassmuth (0-2, 44ste minuut) hadden de bezoekers al een dubbele voorsprong aan de rust. Het team van Jackie Groenen kon pas in de 81ste minuut de aansluitingstreffer scoren via Géraldine Reuteler (1-2) maar dat zorgde niet voor een ommekeer. Hoffenheim scoorde nog twee keer in het slot via Anne Fühner (1-3, 86ste minuut) en de Oostenrijkse Nicole Billa (1-4, 90ste + 2′ minuut).

Ook SC Freiburg is na 2 wedstrijden nog ongeslagen na een eenvoudige overwinning tegen Borussia Mönchengladbach (4-0). In de andere duels won Leverkusen op bezoek bij Werder Bremen (0-1) en verloor SC Sand, nog altijd zonder Justine Vanhaevermaet in de selektie, met 2-0 uit bij Turbine Potsdam.