De Belgian Red Flames U17 hebben zich op zaterdag 22 september 2018 geplaatst voor de Eliteronde richting het EK 2019 in Bulgarije. Ze wonnen immers ook hun tweede wedstrijd in Vila Nova Famalicão tegen Turkije!

De Belgian Red Flames U17 kijken mooi in de lens voor hun duel in Vila Nova Famalicão tegen Turkije! Foto – (c) Michael Teulings

Dankzij doelpunten van Jill Janssens in de eerste helft (1-0), een strafschop van Welma Fon na de rust (2-0) en een derde goal uit vrije trap van Jarne Teulings in het slot van de wedstrijd (3-0) nam het team van bondscoach Tamara Cassimon en assistent-trainer Luc Bosmans in het Estádio Municipal 22 de Junho in Vila Nova Famalicão afstand van Turkije.

Marith De Bondt feliciteert Jarne Teulings na haar het derde doelpunt voor de Belgian Red Flames U17 tegen Turkije! Foto – (c) Michael Teulings

Later op de dag won ook gastland Portugal het tweede duel tegen Andorra met dubbele cijfers. Het werd 11-0 ondanks het feit dat het bij de rust nog maar 1-0 stond na een strafschopgoal! In de tweede helft scoorde Portugal dus nog 10 keer waaronder 5 keer in de laatste 5 minuten en de toegevoegde tijd van de wedstrijd!

Zowel Portugal als België hebben zich inmiddels geplaatst voor de Eliteronde en ze spelen op dinsdag 25 september 2018 nog een onderlinge wedstrijd in Barcelos voor de groepswinst!

Uitslagen eerste EK-kwalificatieronde – Groep 6 – 1ste speeldag:

België – Turkije 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 8′ Jill Janssens 1-0, 56′ Welma Fon 2-0 op strafschop, 84′ Jarne Teulings 3-0.

Turkije voor de aftrap van hun duel in Vila Nova Famalicão tegen de Belgian Red Flames U17! Foto – (c) Michael Teulings

Portugal – Andorra 11-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 16′ Ana Albuquerque 1-0 op strafschop, 50′ Maria Negrão 2-0, 56′ Maria Negrão 3-0, 59′ Andreia Jacinto 4-0, 67′ Maria Negrão 5-0, 77′ Francisca Nazareth 6-0, 85′ Ana Albuquerque 7-0, 87′ Ana Albuquerque 8-0 op strafschop, 88′ Luana Marques 9-0, 90′ Maria Negrão 10-0, 90′ + 1′ Luana Marques 11-0.

Bekijk de hoogtepunten van Portugal – Turkije dankzij FPFutebolOfficial TV:

De stand na 2 speeldagen is:
1. Portugal 2-6 (14-1);
2. België 2-6 (11-0);
3. Turkije 2-0 (1-6);
4. Andorra 2-0 (0-19);

De Belgian Red Flames U17 juichen na hun kwalificatie op weg naar het EK 2019 in Bulgarije! Foto – (c) Michael Teulings

Dit is het programma voor de 3de speeldag op dinsdag 25 september 2018 om 18 uur:
Portugal – België (op het Cidade de Barcelos in Barcelos);
Andorra – Turkije;

De beste twee van elke groep (Portugal en België zijn dus al zeker hiervan) en de vier beste derdes met het beste resultaat tegen de eerste twee plaatsen zich voor de Eliteronde met Duitsland en titelhouder Spanje. De loting van deze Eliteronde zal plaatsvinden op vrijdag 23 november 2018.

De EK-eindronde is van zondag 5 tot en met zondag 19 mei 2019 in Bulgarije!