Op de 4de speeldag in de eerste provinciale West-Vlaanderen wonnen de drie leidersploegen maar het waren de achtervolgers die met dubbele cijfers uitpakten!

KSV Bredene stond bij de rust al 6-0 voor tegen DV Kortrijk en in dat duel werden het uiteindelijk met 14-0 dubbele cijfers! De doelpuntenmakers waren Audrey Pelkmans (5), Sarah Metsu (2), Joke Van de Velde (2), Kelsey Schoutteet (2), Lisa Quartier (1), Céline Dept (1) en Alaia Chaffart (1).

Ook KFC Heist Ladies haalde zwaar uit op bezoek bij BS Westhoek. Ook zij stonden bij de rust met 6 doelpunten verschil voor en wonnen uiteindelijk met 2-13 in de Westhoek. Annelies Vanwelden was de schutter van de dag met maar liefst 6 goals! Isaline Sys, die ook nog een strafschop miste, scoorde 2 keer net als Rany Hungenaert. De andere goals voor de bezoekers kwamen van Jana Stolle, Ellen Vansteelant en een vroege owngoal van de thuisploeg. Voor BS Westhoek scoorde Nicky Cauwelier (de 1-7 in de 55ste minuut) en Marlies Heughebaert (de 2-11 in de 80ste minuut).

Annelies Vanwelden trof 6 keer raak voor KFC Heist Ladies op bezoek bij BS Westhoek! Foto – (c) KFC Heist Ladies

Het beloftenteam van FW Diksmuide-Merkem, dat ook in de achtervolging is op het leiderstrio, hield het bij een bescheidener overwinning tegen VV Koekelare: 5-0.

SK Staden maakte het half dozijn vol thuis tegen SK Reningelst! Foto – (c) SK Staden / MV

Het leiderstrio liet geen steken vallen. KFC Moerkerke won op bezoek bij SC Zonnebeke met 2-5, SK Staden zette SK Reningelst opzij met 6-0 (waaronder 4 goals van Bianka Ternier, een strafschop van Faye Verlae en een goaltje van Eline Devolder) en SW Ladies Harelbeke haalde het thuis tegen KSV De Ruiter Roeselare met 7-1.

Dit waren alle uitslagen op de 4de speeldag in de 1ste provinciale West-Vlaanderen:
SK Staden – SK Reningelst 6-0;
SC Zonnebeke – KFC Moerkerke 2-5;
Cerkelladies Brugge – KSKV Zwevezele B 9-1;
Dames VK Egem B – Ladies Oudenburg 3-2;
FW Diksmuide-Merkem B – VV Koekelare 5-0;
BS Westhoek – KFC Heist Ladies 2-13;
KSV Bredene – DV Kortrijk 14-0;