4 leiders na 3 speeldagen met het maximum van de punten 9 op 9 namelijk RAS Jodoigne, FWS Woluwe B, RFC Perwez en ASE De Chastre B.

HO Wolvertem Merchtem B – VV Kester-Gooik 9-1;
E. Mazenzele Opwijk – OHR Huldenberg 9-1;
Tielt-Winge 3000 – SK Leeuw 1-5;
Miecroob Veltem – RWL Sport 2-2;
Sp. Roosbeek-Neervelp – Rapide Wezemaal 2-3;
RWDM Girls – SNA Keiberg 5-2;

Eén leider na 4 speeldagen met een 12 op 12 namelijk Rapide Wezemaal. Ook Eendracht Mazenzele Opwijk heeft nog het maximum van de punten maar het heeft 2 wedstrijden minder gespeeld (6 op 6).

***Henegouwen:
RSC Templeuve – FC Flénu 2-2;
Olympic Club de Charleroi – RLC Mesvin 1-2;
ASC Havinnes – RSC Naast wordt pas op 3/11/2018 gespeeld.
Stade Braine en USF Montroeul-Dergneau waren vrij door het algemeen forfait van FC Fémina La Louvière B en RFC La Buissière.

ASC Havinnes en USF Montroeul-Dergneau hebben 6 op 6 terwijl RLC Mesvin 3de staat met 6 op 9, RSC Naast speelde nog maar 1 wedstrijd die het ook won!

Lommel United WS – KRC Genk Ladies C 0-3;

Eendracht Louwel is na 4 speeldagen alleen leider met het maximum van 12 op 12, FC Alken, KFC Hamont 99 en DV Bilzen United volgen op de 2de plaats met 9 op 12!

UCE Liège – Elsenborn 6-1;

US Grâce Hollogne is leider met 12 op 12, Aywaille volgt op de 2de plaats met 10 op 12, St.Vith is derde met 9 op 12!

Sibret B bye;

Aisne is leider met 12 op 12 voor Bleid, dat 9 op 9 heeft.

***Namen:
US Beauraing 61 – CS Bossière 3-5;
Fraire – RES Philippeville 4-1;
R. Ent. Wartet FC – RUS Loyers 0-5;
RAS Houyet – CS Fémina Auvelais 2-2;
RFC Grand-Leez – RFC Spy 4-0;

CS Bossière is leider na 4 speeldagen met het maximum van 12 op 12, CS Fémina Auvelais volgt op 2 punten, RUS Loyers is derde maar met een wedstrijd gespeeld en een 9 op 9!

***Oost-Vlaanderen:
De competitie start nu vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2018!

KSV Bredene – DV Kortrijk 14-0;

3 leiders met het maximum van de punten 12 op 12 namelijk KFC Moerkerke, SW Ladies Harelbeke en SK Staden. KSV Bredene, KFC Heist Ladies en FW Diksmuide-Merkem B volgen met 9 op 12!

***Engeland:

Manchester City en Bristol City hielden het voor 1.338 toeschouwers in het Academy Stadium van Manchester op een gelijkspel 2-2 nadat Bristol City tot 0-2 uitliep via goals van Danique Kerkdijk (0-1, 15de minuut) en Juliette Kemppi (0-2, 50ste minuut). In de slotfase sloeg Man City terug dankzij een strafschop van Nikita Parris (1-2, 83ste minuut) en een doelpunt van aanvoerster Steph Houghton (2-2, 90ste minuut). Belgian Red Flames Tessa Wullaert en Julie Biesmans speelden de volledige wedstrijd. Yana Daniëls kwam niet in actie bij Liverpool, dat met 0-1 won op bezoek bij Brighton & HA dankzij een doelpunt van de ingevallen Rinsola Babajide. Bij Liverpool stapte eerder in de week manager Neil Redfearn op en werd hij op zondag vervangen door Vicky Jepson.

Vicky Jepson, de nieuwe coach van Liverpool Ladies, voor de camera’s van de BBC na de winst op bezoek bij Brighton & HA! Foto – (c) Vrouwenteam.be / BBC / MaMPict

Lees het wedstrijdverslag van Manchester City – Bristol City via:
Website Manchester City
en via:
Website Bristol City Women

The Telegraph

***Frankrijk:

Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman, die de volledige wedstrijd speelde, verloor met Montpellier thuis tegen PSG waar Davinia Vanmechelen niet in de selectie zat. Het werd 0-3 na doelpunten van Signe Bruun (0-1, 16de minuut) en een dubbel van Marie-Antoinette Katoto (0-2, 33ste en 0-3, 58ste minuut). Het was de derde nederlaag op rij voor Montpellier dat het seizoen start met een 3 op 12!

Maud Coutereels en Silke Demeyere verloren ook thuis met Lille tegen Dijon. Het werd 1-3. Maud Coutereels speelde de volledige wedstrijd, Silke Demeyere werd na 77 minuten vervangen door Rachel Saïdi. Marine Dafeur bracht Lille wel op voorsprong (1-0, 17de minuut) maar via Lindsey Thomas (1-1, 29ste minuut), Ophélie Cuynet (1-2, 75ste minuut) en een owngoal van Héloïse Mansuy (1-3, 85ste minuut) werd het uiteindelijk 1-3!

***Duitsland:
Justine Vanhaevermaet zat niet in de selectie bij SC Sand, dat met 2-0 verloor op bezoek bij Turbine Potsdam!

***Zweden:
Tine Schryvers bleef de volledige wedstrijd op de bank bij het 3-0-verlies van haar club Kristianstads DFF in de topaffiche op bezoek bij Rosengard.

Foto – (c) Belgian Cats

PS: Nog meegeven dat ook het WK 2018 basketbal bij de vrouwen begon in Tenerife. De Belgian Cats wonnen op zaterdag 22 september 2018 meteen met 50 (!!!) punten verschil tegen Costa Rica (86-36) waarna ze op zondag 23 september 2018 na verlengingen nipt verloren tegen Japan 75-77. Het laatste groepsduel is op dinsdag 25 september 2018 tegen gastland Spanje!